Un negaționist al pandemiei de Covid-19, arestat în Spania pentru instigare la ură / Ce făcea bărbatul – Coronavirus

Poliția spaniolă a spus vineri că a arestat un bărbat în apropiere de orașul Zaragoza, care credea că pandemia de coronavirus este o farsă, pentru instigare la ură și violență prin intermediul mai multor profiluri anonime de social-media, relatează Reuters.

Bărbatul de 38 de ani, care susținea că angajații din sănătate și mass-media sunt în spatele a ceea ce el a numit ”farsa Covid”, a făcut apel la urmăritorii săi să atace politicieni și jurnaliști, a spus poliția.

”Toate astea s-ar soluționa cu o împușcătură în ceafa (premierului spaniol) Pedro Sanchez”, a scris el pe unul dintre conturi.

În alte postări, el a spus că cartierul general al sindicatului doctorilor din Spania ar trebui ars și a scris că persoanele care cred în virus sunt ignorante și merită să moară, potrivit poliției.

Dându-se oficial guvernamental, potrivit poliției, ar fi dat mai multe telefoane la aziluri de bătrâni, spitale, cluburi de fotbal pentru a disemina informații false cu privire la pandemie.

Poliția a reușit să îl găsească pe bărbat, pe care l-a descris despre ”un pericol mare” pentru sănătatea publică, într-un loc în afara orașului Zaragoza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *