Un oligarh întoarce armele împotriva lui Putin: Rusia rămâne fără bani

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

La Forumul Economic de la Krasnoiarsk, Oleg Deripaska, socotit „regele aluminiului”, a citit un discurs împotriva curentului cu privire la starea economiei ruseşti.

„De anul viitor, nu vor mai fi bani. Rusia ar putea rămâne fără fonduri, care încep să se epuizeze. Sancţiunile muşcă şi vor muşca din ce în ce mai mult. Problemele noastre nu se vor încheia nici în 2025. Acesta este motivul pentru care guvernul face apel la noi, antreprenorii”, a spus oligarhul.

El face referire la discursul din 21 februarie al lui Vladimir Putin, care le ceruse din inimă oligarhilor care şi-au investit capitalul în străinătate să se întoarcă acasă şi să lucrezi pentru compatrioţi, pentru a schimba viaţa Rusiei.

„Avem nevoie de investitori străini. Dacă nu garantăm atractivitatea pieţelor noastre, vom continua să visăm şi în 2033. Ne-am gândit că suntem o ţară europeană. Acum, cel puţin pentru următorii 25 de ani, vom fi nevoiţi să reflectăm asupra trecutului nostru asiatic. Nu este deloc uşor, regulile jocului sunt complet diferite”, a apăsat el pedala.

Prieten vechi cu Putin

Deripaska a dat impresia că nu este de acord cu calea impusă de Kremlin economiei ruse: „Capitalismul de stat este un drum spre nicăieri. Privesc cu groază resursele care au fost cheltuite anul trecut, evident degeaba, şi sunt trilioane. Trecerea către o formă de socialism nu duce nicăieri, noi am experimentat deja aceste himere. Acum, situaţia noastră este grea, dar numai libera întreprindere poate schimba cursul istoriei”.

Fondatorul Rusal, cea mai mare fabrică de aluminiu din lume, fără a pune la socoteală China, este un tip care, în februarie, a fost primul oligarh care s-a opus operaţiunii militare speciale, numind-o „nebunie”.

Deripaska este fostul soţ al nepoatei preferate a lui Boris Elţin, prieten cu Putin încă din perioada Sankt Petersburg. El şi Roman Abramovici au fost întotdeauna bogaţii cei mai apropiaţi de preşedinte.

În 2009, când Deripaska a închis una dintre fabricile sale din regiunea Leningrad, Putin a sosit cu elicopterul, pentru a-i ordona să-şi reia producţia imediat. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img