Un poliţist, înjunghiat în piept de un adolescent în Ilfov / Sindicatul Europol: Șeful Poliției Capitalei refuză să îi doteze pe polițiști cu dispozitive cu electroșocuri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un poliţist care intervenea, luni seară, în comuna Berceni, judeţul Ilfov, aparent pentru un scandal în familie, a fost înjunghiat de un adolescent care avea suferințe psihice, potrivit Sindicatului Europol, relatează News.ro. Totodată, sindicatul acuză șeful Poliției Capitalei că, „din directiva celor de mai “sus””, refuză să îi doteze pe polițiști cu dispozitive cu electroșocuri donate de Europol luna trecută.

Masina de PolitieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, instituţia a fost sesizată, luni, în jurul orei 21:34, prin apel 112, de către un membru al unei familii din comuna Berceni, cu privire la internarea unui minor care prezenta un comportament recalcitrant la o unitate medicală de specialitate.

Acolo au ajuns poliţişti din cadrul oraşului Popeşti Leordeni, iar în timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat fizic în zona pieptului, prin lovire cu un corp contondent, de către minor.

Echipaj medical ajuns acolo i-a acordat primele îngrijiri poliţistului rănit, urmând ca acesta să fie transportat la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Agresorul a fost imobilizat şi se află în custodia poliţiştilor.

Reprezentanţii Sindicatului Europol afirmă că poliţistul a fost înjunghiat de o persoană ”despre care s-a aflat că suferă de afecţiuni psihice”.

  • ”Poliţiştii au intervenit la un caz semnalat prin 112. Patrula a fost solicitată pe raza com. Berceni, aparent pentru un scandal în familie. După ce au ajuns la faţa locului, un adolescent a luat un cuţit şi l-a înfipt în pieptul unuia dintre poliţişti”, arată sindicaliştii.

Aceştia spun că, la nivelul Poliţiei Capitalei, sindicatul a pus la dispoziţie în urmă cu o lună, gratuit, 40 de dispozitive cu electroşocuri.

  • ”Cu toate acestea, deşi 20 dintre ele deja pot fi folosite de poliţiştii din stradă, şeful Poliţiei Capitalei, din directiva celor de mai «sus», refuză să îi doteze pe poliţişti cu ele. Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din poliţişti ar fi avut un dispozitiv cu electroşocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viaţa în pericol. Este doar o perioadă de timp până când vom avea cazuri de agresiuni şi în Bucureşti, iar poliţiştii nu se vor putea apăra pentru că incompetenţa managerială este la ordinea zilei în Poliţia Română”, susţin reprezentanţii Sindicatului.
spot_imgspot_img