Un premierul european s-a declarat în favoarea pedepsei cu moartea. Ţara lui a abolit-o în 1997

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki s-a declarat, surprinzător, în favoarea pedepsei cu moartea şi a recunoscut că nu împărtăşeşte punctul de vedere al Bisericii Romano-Catolice în această problemă.

Morawiecki, un catolic practicant, a făcut aceste comentarii luni, în timpul unei sesiuni publice de întrebări şi răspunsuri pe Facebook.

Întrebat dacă pedeapsa cu moartea ar putea împiedica guvernul său să facă mai multe daune societăţii, Morawiecki a răspuns: „După părerea mea, pedeapsa cu moartea ar trebui permisă pentru cele mai grave crime”, subliniind că „nu sunt de acord cu privire la subiectul cu învăţătura Bisericii, pentru că sunt un susţinător al pedepsei cu moartea”. El a numit, de asemenea, abolirea acesteia o „invenţie prematură”.

 

Polonia a abolit pedeapsa cu moartea în 1997, renunţând la unele reguli din epoca comunistă, în timp ce se pregătea să adere la UE. În 2013, preşedintele Poloniei de atunci, Bronislaw Komorowski, a semnat legea de ratificare a normelor care prevăd abolirea pedepsei cu moartea în orice împrejurare, conform protocolului 13 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Polonia a fost una dintre puţinele ţări aparţinând Consiliului Europei în care pedeapsa cu moartea era încă permisă, pentru cei condamnaţi pentru război. Ratificarea a avut loc la îndemnul UE: Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a convocat ţările care nu au aderat încă la Protocolul 13, aprobat în 2002, să le îndemne să semneze (Rusia şi Azerbaidjan) sau să ratifice (Polonia şi Armenia).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img