Un primar a sunat la compania de electricitate pentru reclamație. I s-a spus să sune la Primărie – Administratie Locala

Primarul din Brăila, Marian Dragomir, a sunat la societatea de furnizare a energiei electrice pentru a anunța o avarie și a fost îndemnat să sune la Primărie, relatează Mediafax. „Este strigător la cer”, spune edilul.

Primarul Marian Dragomir a povestit că a decis să sune la call-center-ul societății de furnizare a energiei electrice după ce mai mulți brăileni au sunat la Primărie pentru a reclama o avarie care afecta mai multe zone din oraș.

„Mi s-a spus să sun la Primărie ca să anunț avaria”, a declarat primarul, pentru Mediafax.

El a mai spus că a sunat de două ori, iar una dintre operatoare s-a arătat deranjată când i-a explicat că trebuie să intervină la avarii compania de electricitate.

„Au fost două situații, am sunat de două ori. Prima dată mi-a răspuns o doamnă care, atunci când i-am spus cine sunt, a devenit recalcitrantă. Nu a folosit cuvinte triviale, dar a deranjat-o faptul că i-am explicat (…) să intervină la avarii. A doua operatoare mi-a spus că-și va informa superiorii. În orașul Brăila corpurile de iluminat sunt toate în sistem led și aparțin Primăriei. Când se arde un bec intervine firma care a câștigat licitația cu Primăria. Reţeaua aparţine societății care furnizează electricitate. Când pe o stradă, într-un cartier nu funcţionează iluminatul, trebuie să intervină”, a povestit pentru Mediafax primarul Marian Dragomir.

Reacția operatoarelor de la compania de electricitate l-a luat prin surprindere pe primar și imediat l-a sunat pe șeful societății, pentru a-i aduce aminte că în cazul avariilor care afectează străzi și cartiere întregi trebuie să intervină echipele companiei de electricitate.

„Nu mi-a venit să cred. Am avut o discuție cu domnul director, care mi-a spus că le va transmite dânsul în scris acest lucru (…) Este un lucru absolut strigător la cer ceea ce se întâmplă, pentru că nu este treaba Primăriei. Iluminatul stradal și întreținerea rețelelor sunt în sarcina exclusivă (n.r. a companiei)”, a spus primarul Marian Dragomir.

Edilul a mai spus că va face o adresă scrisă către conducerea companiei de electricitate în care va solicita ca operatorii să nu-i mai mintă pe cetățenii care reclamă avarii la rețelele urbane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *