Un tavan decorativ scoate casa din anonimat

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Atmosfera dintr-o cameră se va schimba radical dacă acordați o atenție mai mare tavanului. Un tavan decorativ nu presupune costuri mari și cu puțin efort poate fi montat chiar de dumneavoastră dacă nu doriți să apelați la serviciile unui meșter sau ale unei firma specializate. 

Un tavan decorativ poate fi o soluție de succes nu numai pentru decorarea propriei locuințe, ci și pentru un birouri, magazine sau sedii de firme. Placile de polistiren sunt cea mai la îndemână modalitate de a realiza un tavan decorativ. Se montează ușor și în acest fel economisiți timp și bani – nu sunt necesare elemente de asambalare mecanice ca în cazul tavanelor casetate sau al placărilor cu gips – carton.

Decorarea tavanului cu plăci de polistiren

Aceste plăci de polistiren sunt recomandate atât în încăperi cu un decor pretențios, cum ar fi lambriurile din lemn, cât și în camere unde avem pereți acoperiți cu tapet decorativ textil sau vinil sau vopsea lavabilă. 

Polistirenul este un bun izolator termic, reduce pierderile de căldură prin tavan. De aceea este recomandat în cazul în care camera de deasupra nu este încălzită sau tavanul nu este izolat termic. 

Tavan decorativ

Un tavan decorativ din polistiren este foarte ușor. El poate fi aplicat prin lipire cu ușurință direct pe glet. Pentru lipire se recomandă folosire unor adezivi speciali pentru polistiren. Tavanul fals se poate colora cu vopsea lavabilă pentru interior. 

Primul pas este să stabiliți ce culori se potrivesc în camera pe care vreți să o decorați. Luați în calcul tot – culoarea pereților, a tavanului, dar și a baghetei pentru finisaj, și ea are un rol foarte important. Vopseaua se aplică manual, cu pensula. Astfel, plăcile de polistiren pot fi colorate în totalitate sau poate fi marcat în culori doar modelul de pe acestea, în funcție de imaginația fiecăruia și de cum se integrează în decorul camerei. 

Finalizați decorarea tavanului cu baghetele din polistiren

Pentru a realiza un tavan decorativ puteți opta pentru vopsea lavabilă colorată direct în comerț sau puteți combina lavabila albă cu pigmenți. Lavabila trebuie diluată 10% cu apă și amestecată foarte bine, apoi pigmentul se adaugă picătură cu picătură și se omogenizează până se ajunge la nuanța dorită. 

Cât privește momentul vopsirii, cel mai indicat este să se facă înainte ca plăcile să fie lipite de plafon. Se poate vopsi și după, însă operațiunea este mai greoaie și durează mai mult. 

Locul unde pereții se îmbină cu tavanul placat cu polistiren se maschează prin utilizarea baghetelor decorative, și ele realizate tot din polistiren.  Aceste baghete se găsesc în aceleași magazine ca și plăcile de polistiren, de obicei au lungimea de doi metri, iar lățimea diferă în funcție de model. 

Toate baghetele pe care le găsiți în magazine sunt albe. Ele vor trebui vopsite la fel ca plăcile de polistiren înainte de a fi lipite. Un tavan decorativ de la VIP Casa poate impresiona fie și numai prin aceste baghete dacă sunt alese bine și mai ales dacă decorarea lor este finalizată așa cum trebuie. Dacă tavanul este într-o nuanță deschisă, atunci puteți opta pentru a colora baghetele în aceeași culoare, dar într-o nuanță mai închisă. 

spot_imgspot_img