Unde să te pierzi în parfumul lavandei, pe lângă Cluj? TREI locații superbe

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Poză de Hans pe Pixabay.com

În luna iunie și începutul lunii iulie este sezonul lavandei. Dacă până nu demult parfumata plantă se găsea doar în lanurile din Franța, în ultimii ani popularitatea ei s-a extins inclusiv în zona Transilvaniei. Având în vedere varietatea mare de produse în care poate fi utilizată, precum și schimbările climatice care favorizează cultivarea ei și în zona noastră, sunt câțiva producători care înțeleg nevoile publicului, dincolo de uzul cosmetic al plantei, și organizează adevărate festivaluri în câmpurile sau grădinile de lavandă. 

Poți face poze superbe, printre flori mov, aproape de Cluj!

Lanurile de lavandă de pe lângă Cluj sunt afaceri de familie, unde ești primit cu brațele deschise să pierzi noțiunea timpului în parfumul și soarele verii. Toate au spații amenajate pentru fotografii, unde îți poți face materiale demne de fiecare apreciere. Poți cumpăra produse din cultura proprie, precum și buchețele cu flori. Sunt spații prietenoase pentru toate vârstele, așa că-ți poți lua familia ca să vă bucurați de la mic la mare. La unele se poate ajunge cu trenul, însă, pentru un drum rapid și pentru a avea flexibilitate, poți opta pentru mașină. Dacă nu ai una personală, wlc.ro îți oferă opțiunea unei mașini de închiriat în Cluj – pe lângă cheltuielile cu transportul, să iei în calcul că unele dintre locații percep taxă de intrare.  


Găsești astfel de locații în Bonțida unde, pe lângă posibilitatea de a te bucura de natură  și de a face poze,  te așteaptă și mâncare produsă local,  pe care o poți savura în livadă. O altă locație este în localitatea Brebi, județul Sălaj. Sărbătoarea lavandei de aici e o invitație la liniște și simplitate. Poți sta cât poftești să te bucuri de grădină. Ultima opțiune recomandată este cea din intrarea în comuna Stremt, dinspre Teiuș, la aproximativ o oră de condus față de Cluj – un loc cu o poveste pe care merită să o auzi direct de la proprietari. 

În multe locații, dacă vrei cele mai frumoase poze și să ai locația doar pentru tine, poți rezerva o ședință foto. Poți opta fie să vii tu cu un fotograf, fie să lucrezi cu cel pe care îl recomandă  proprietarii. Cert este faptul că imaginile vor fi ca scoase din povești – culorile specifice lavandei fiind dintre cele mai liniștitoare. Asigură-te că porți și o ținută care să fie în armonie cu locația și care să te facă să te simți confortabil, dar să fie și potrivită cu temperaturile de afară! 

Pentru oricare locație ai opta, e de reținut că sezonul e scurt și merită să te grăbești. De asemenea, este indicat să respecți programul și, dacă îți permiți, să cumperi ceva pentru a susține și afacerile locale!

spot_imgspot_img