Ungaria anunță că a învins valul trei al pandemiei. Viktor Orban a decis renunțarea la majoritatea restricțiilor – Capital

Ungaria anunță că a învins valul trei al pandemiei. Măștile nu vor mai trebui purtate în public, în aer liber se vor putea aduna până la 500 de persoane.

Hotelurile, restaurantele, spa-urile, teatrele, cinematografele și sălile de sport au fost deja redeschise, în încercarea de a reporni motoarele economiei din zona serviciilor.

Ungaria anunță că a învins valul trei al pandemiei. Atinge în curând pragul de 5 milioane de vaccinați

Ungaria va ridica cele mai multe dintre restricțiile contra Covid-19 ce mai sunt încă în vigoare imediat ce numărul celor vaccinați va atinge 5 milioane, adică în acest weekend, a declarat vineri premierul Viktor Orban, citat de Reuters.

Orban a spus la postul de radio de stat că măștile nu vor mai trebui purtate în public, în aer liber se vor putea aduna până la 500 de persoane, iar evenimentele în spații închise vor fi permise pentru persoane cu adeverințe de vaccinare.

”Acest lucru înseamnă că am învins valul al treilea al pandemiei”, a declarat premierul ungar, adăugând că a venit timpul ”să spunem la revedere măștilor” în aer liber.

Orban avertizează: Pandemia nu s-a încheiat

Ungaria este singura țară din UE ce a aprobat și folosit vaccinuri rusești și chinezești în cantități mari. Acest lucru i-a permis să atingă una dintre cele mai ridicate rate de inoculare din Uniunea Europeană, aproape 50% din populația sa de 10 milioane primind cel puțin o doză.

Cele mai multe sectoare ale industriei serviciilor s-au redeschis deja, inclusiv hotelurile, restaurantele, spa-urile, teatrele, cinematografele și sălile de sport.

Premierul Viktor Orban declara cu ceva vreme în urmă că Ungaria va fi prima ţară din Europa care poate reveni la viaţa normală, pe fondul vaccinării masive a populației.

”Aceasta aceasta nu înseamnă că epidemia s-a încheiat” – a declarat premierul ungar. Viktor Orbán le-a cerut tuturor să respecte regulile necesare pentru o viaţă sigură.

Sursă foto: Dreamstime.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *