Guvernul Ungariei a publicat un manifest în ziarele de dreapta europene: Spunem nu Imperiului European

În manifestul publicat de către Guvernul Ungariei se arată că ”deciziile trebuie să fie luate de către lideri aleși și nu de ONG-uri”. În manifest mai este notat că Guvernul condus de Viktor Orban spune nu externalizării statului de drept.

În primul alineat al manifestului, publicat și în ziarele Le Figaro (francez), Jyllands-Posten (danez) și ABC (spaniol),este vizată Comisia Europeană.

”Se edifică la Bruxelles un super-stat căruia nu i-a dat mandat nimeni. Noi spunem nu imperiului european”, se arată în manifest.

Parlamentul European, o fundătură

Potrivit manifestului, Guvernul condus de Viktor Orban spune că ”Parlamentul European s-a dovedit a fi o fundătură”, subliniind faptul că instituția își reprezintă propriile interese ideologice.

”Parlamentul European s-a dovedit a fi o fundătură: el îşi reprezintă exclusiv propriile interese ideologice şi instituţionale. Trebuie consolidat rolul parlamentelor naţionale”, se îndeamnă în manifest.

În plus, Viktor Orban pledează împotriva unei Europe pe care o consideră prea federală şi relaţiilor prea procedurale între state şi pentru o Europă a naţiunilor cu relaţii articulate în esenţă în jurul economiei.

”Succesele economice comune sunt forţa integrării europene”, spune el.

Sursa foto: mediastandard.ro