Ungaria intenționează să producă vaccinul chinezesc Sinopharm. Unde va fi produs

Peter Szijjarto a declarat luni că Ungaria intenționează că producă vaccinul anti-coronavirus Sinopharm. Acesta a subliniat că Ungaria ar fi un avantaj strategic, având în vedere că va exista o cerere globală constantă pentru vaccinuri.

”Va exista o cerere globală constantă pentru vaccinuri, iar pentru Ungaria ar fi un avantaj strategic să joace rolul nu doar de consumator, ci şi de producător”, a explicat Szijjarto.

Ministrul ungar de Externe a mai spus că tehnologia de condiţionare a dozelor în fiole ar putea fi introdusă la fabrica de la Debrecen. La această fabrică urmează să se desfășoare întreg procesul de producție al vaccinului.

Viktor Orban a anunțat fabrica din luna decembrie

La finalul anului trecut, premierul Viktor Orban a anunțat construirea unei fabrici de vaccinuri la Debrecen, pentru care a fost alocat un buget de 55 de miliarde de forinţi (193 de milioane de dolari), cu obiectivul ca începând din anul 2022 Ungaria să-şi asigure singură producţia de vaccinuri.

Singura ţară membră a UE care foloseşte vaccinul Sinopharm, de asemenea şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre acestea nu a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), Ungaria şi-a vaccinat până în prezent 5,1 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, circa 3,6 milioane primind şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19, notează Reuters.

Sursă foto: Dreamstime