Ungurii au luat o decizie tranșantă pentru vaccinare. Ce se întâmplă de la 1 august – Capital

Este oficial! Ungaria va obliga toate cadrele medicale să se vaccineze împotriva COVID-19.

Vaccin obligatoriu pentru cadrele medicale şi posibilitatea pentru doza 3 pentru toată populaţia

Anunţul a fost făcut, vineri, de către premierul Viktor Orban, la postul public Radio Kossuth.

Şeful Guvernului de la Budapesta a mai vorbit despre riscurile asociate cu varianta Delta şi spune că, începând cu 1 august, Ungaria le va oferi cetăţenilor săi posibilitatea de a se imuniza cu o a treia doză de vaccin, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI.

Medicii vor decide ce vaccin ar trebui folosit ca a treia doză. Aceasta va fi administrată la o distanţă de cel puţin patru luni faţă de a doua, în cazul în care medicii nu recomandă altceva, a precizat Viktor Orban.

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a avertizat premierul Ungariei. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai spus Orban.

Copiii între 12 şi 16 ani se vor putea vaccina la şcoală, în primele zile ale noului an şcolar

De asemenea, în toate şcolile, în primele zile ale noului an de învăţământ, 1-2 septembrie, copii cu vârste între 12 şi 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze, a anunţat Orban. El a precizat că 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizaţi, la fel şi circa 45% dintre adolescenţii de 16-18 ani.

Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide din Uniunea Europeană în privinţa vaccinării cetăţenilor, dar ritmul a încetinit în ultimele săptămâni, menţionează Reuters.

Ungaria a fost şi singurul stat din UE care a folosit pe scară largă vaccinuri din Rusia şi China, neautorizate de agenţia europeană de profil. Celelalte vaccinuri folosite au fost cele ale companiilor occidentale Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Până joi, Ungaria a vaccinat peste 5,55 milioane de persoane şi a raportat 808.661 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 30.013 decese.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *