Uniformele și bonetele medicale la modă: cum să le combini pentru a ieși din anonimat

Poate că, datorită meseriei pe care o ai, ești nevoit să porți zilnic o uniformă medicală, însă cât de multe știi despre aceasta și istoricul ei? De asemenea, știi care este cel mai bun loc de unde o poți cumpăra?

Pentru început, trebuie să afli că este recomandat ca tot ceea ce ține de uniformele medicale să fie achiziționate doar din locuri și magazine specializate în furnizarea acestor echipamente, iar unul dintre locurile de unde le poți cumpăra este magazinul online Doctor in Uniforma. Aici ai la dispoziție o gamă diversificată de produse, precum costume medicale, halate, pantaloni medicali, bonete medicale, fuste sau saboți.

Scurt istoric al echipamentelor medicale

Uniformele standard au fost concepute pentru persoanele care lucrau în sălile de operație în anii 60. Chirurgii au descoperit că luminile strălucitoare din sala de operație reflectau rochiile și șorțurile albe, creând o senzație neplăcută. Acela a fost momentul în care s-a luat decizia de a schimba culoarea uniformelor în unele de culoare verde.

În decurs de 10 ani, modelele verzi au devenit uniforma medicală standard în spitale. În zilele noastre însă, aceste uniforme de toate culorile au început să fie purtate de medici veterinari, stomatologi, asistente, esteticieni sau oameni de știință din domeniul cercetării. Design-ul lor simplu le face mult mai puțin susceptibile de a adăposti germeni și sunt foarte ușor de curățat.

Mai mult decât atât, acestea au în magazinele specializate prețuri relativ ieftine, pentru a putea fi înlocuite frecvent, fără a-ți face griji cu privire la pete sau daune.

Întrucât tot mai mulți oameni poartă aceste uniforme medicale, pe piață există o mulțime de opțiuni de înaltă tehnologie și foarte la modă. Țesăturile anti- microbiene, tăieturi măgulitoare, modele colorate și cu imprimeuri fac uniformele medicale de astăzi mai funcționale și mai distractive ca niciodată.

Uniforma medicală este suficientă?

Uniforma medicală este vestimentația obligatorie ce trebuie purtată de o anumită categorie de oameni, însă, împreună cu aceasta, este necesar să se poarte și bonete medicale, utilizate pentru protecția capului și a părului.

Iar cum în zilele noastre, se încearcă crearea unor atmosfere cât mai prietenoase și primitoare în clinici, spitale sau cabinete medicale, din ce în ce mai multe magazine online au optat pentru distribuirea unor modele de bonete medicale cu imprimeuri, în culori puternice, care să ofere persoanei care o poartă un aspect cât mai plăcut.

Aceste modele de bonete pot fi achiziționate, de cele mai multe ori, așa cum oferă și magazinul online Doctor în Uniformă, împreună cu o uniformă medicală cu același design sau de aceeași culoare ca și boneta. Bineînțeles, acestea pot fi purtate și împreună cu o ținută simplă, ele devenind în acest fel pata de culoare ce poate oferi un aspect încântător.

Bonetele medicale sunt prevăzute cu un elastic pentru a fi prinse la spate și sunt realizat dintr-un material special, tercot, acesta fiind cel mai potrivit pentru confecționarea echipamentelor medicale.

Nu uita, a lucra în acest domeniu medical nu înseamnă să porți o uniformă obișnuită și plictisitoare, ca cei care lucrau în anii 60 în spitale, ci poți opta pentru uniformele și bonetele medicale la modă, colorate și speciale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *