Unirea României cu Republica Moldova ar însemna război civil! O spune chiar un fost preşedinte – Capital

Multe voci din România şi din Republica Moldova militează intens pentru unirea celor două ţări. Cum vede însă fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, un apropiat al Moscovei, toată această campanie?

“Situaţia va exploda, va fi război civil în interiorul ţării”

Igor Dodon a acordat recent un interviu pentru Rossia 1, un post de televiziune de propagandă al Kremlinului. Fostul lider de la Chişinău consideră că un astfel de scenariu nu este posibil, numindu-l “ireal” şi chiar dacă cumva, prin absurd, s-ar putea înfăptui unirea, atunci ar izbucni imediat un război civil care ar decima Republica Moldova.

Unirea este un scenariu rău pentru Moldova şi pentru Europa, pentru că va duce inclusiv la destabilizarea situaţiei din România. Moldovenii nu vor merge acolo (în România).

Chiar dacă cineva va încerca la o anumită etapă, nu dea Domnul, să-şi pună această sarcină (de unire), situaţia va exploda, va fi război civil în interiorul ţării”, a declarat Igor Dodon pentru Rossia 1.

Dodon: Găgăuzia şi Transnistria nu se vor alipi niciodată României

În plus, fostul preşedinte a mai indicat că “Transnistria niciodată nu va merge (în componenţa României)”, la fel ca şi Găgăuzia, scrie Adevărul.

În plus, Igor Dodon a mai declarat că, în zona de nord a Republicii Moldova, procentul populaţiei care se opune unirii cu România ajunge la 70%.

“Avem autonomia găgăuză la sudul republicii. În legea cu privire la statutul autonomiei scrie că, dacă Găgăuzia îşi pierde statutul de autonomie, are drept de autodeterminare, adică va fi recunoscută independenţa Găgăuziei.

La nordul republicii, 70% din populaţie sunt contra unioniştilor. De aceea, cred că acest scenariu (privind unirea cu România) este ireal şi dacă cineva mai are asemenea gânduri, asta va duce la probleme mari în regiune şi la război în interiorul Moldovei”, a mai spus fostul preşedinte al Republicii Moldova.

Sursa foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *