Unul dintre cei mai scumpi fundași din lume a fost naturalizat de Spania – Fotbal

​Consiliul spaniol de Miniştri a validat naturalizarea fundaşul francez al echipei Manchester City, Aymeric Laporte, au declarat pentru AFP surse din cadrul federaţiei spaniole de fotbal (RFEF).

Jucătorul născut în Franţa, la Agen, poate evolua pentru naţionala spaniolă la Euro-2020 (11 iunie -11 iulie).

Deşi francez prin naştere, Aymeric Laporte avea un străbunic basc şi astfel a ajuns, în 2012, la Athletic Bilbao, unde, la un moment dat, era singurul străin din lot. Anterior, el a fost “înregimentat” ca junior la un club din regiunea franceză a Ţării Bascilor, Bayonne, şi apoi la Basconia, înainte de a ajunge la Athletic.

La 30 ianuarie 2018, jucătorul de orgine bască a fost transferat de Manchester City de la Bilbao, în schimbul sumei record atunci pentru “cetăţeni”, de 65 de milioane de euro.

Laporte a fost al doilea cel mai scump fundaş din istorie, după ce Liverpool a plătit, în aceeaşi lună a anului 2018, clubului Southampton 84 de milioane de euro pentru olandezul Virgil Van Dijk.

Jucătorul de 26 de ani, care a evoluat de 19 ori pentru naţionala de tineret a Franţei, a fost convocat de trei ori la prima reprezentativă a “cocoşului galic”, dar nu a jucat niciun minut, astfel că acum este eligibil de a evolua în naţionala spaniolă, informează News.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *