Update: Trei pompieri au ajuns la spital după intervenția la mall-ul din Sibiu – Esential

Trei pompieri dintr-un serviciu privat au fost transportaţi, miercuri seară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce au evacuat oamenii dintr-un centru comercial din municipiu, inaugurat recent fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), relatează Agerpres.

“ISU Sibiu a fost sesizat cu privire la existenţa unei situaţii de urgenţă mall-ul din Sibiu. La faţa locului au intervenit peste 25 de pompieri militari, trei autospeciale SMURD şi autospeciala de salvare victime multiple, o autospecială CBRN, o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare. Mall-ul a fost evacuat preventiv şi momentan specialişti CBRN evaluează situaţia existentă. Trei persoane de sex masculin din serviciul privat de pompieri au primit îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la UPU Sibiu pentru investigaţii suplimentare”, a anunţat ISU Sibiu.

Mall-ul din Sibiu a fost evacuat din cauza unor scăpări de dioxid de carbon de la centrala frigorifică a unui hipermarket, potrivit primelor informaţii furnizate de echipele de intervenţie.

Miercuri seară, centrul comercial a fost evacuat de pompieri, după ce s-a simţit un miros şi o persoană a sunat la 112, a declarat, pentru AGERPRES, şeful ISU Sibiu, colonelul Cosmin Balcu, care conduce intervenţia.

„Au scăpări de substanţe, cred că CO2, şi am evacuat mall-ul şi intrăm să vedem ce substanţe sunt”, afirma, la momentul intervenţiei, Cosmin Balcu.

Directorul centrului comercial, Dorinel Udma, a explicat că nimeni nu a avut de suferit iar evacuarea a fost făcută ca o măsură de siguranţă.

„Am luat decizia pentru a nu intra oamenii în panică. Şi, oricum, era ora închiderii”, a explicat reprezentantul centrului comercial.

Proprietarii centrului comercial din municipiul Sibiu, inaugurat în 14 noiembrie, au fost amendaţi imediat după inaugurare, cu suma de 50.000 de lei, pentru că au deschis magazinele fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui comunicat de presă al ISU Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *