Urmează cea mai buna perioadă de creștere economică din ultima sută de ani – Capital

Premierul Florin Cîțu a vorbit, miercuri seară, despre România de după depășirea pandemiei. Liderul Guvernului spune că vom avea cea mai bună perioadă de creștere economică din ultima sută de ani.

Boom economic pentru România

Premierul a adaugat că boom-ul economic trebuie bine gestionat, din punctul de vedere al alocării resurselor.

„Cred că urmează pentru România cea mai buna perioadă de creștere economică din ultima sută de ani, pe care o vor vedea toți românii. Sunt reforme care eliberează resurse, nu le blochează în economie. Reforme care vor permite investitorilor să vină în România”, a transmis Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

Cîțu promite o nouă autostradă

Florin Cîțu a spus, în Parlament, că „pentru transport sustenabil, transport rutier, maritim și feroviar” vor fi alocați 6,6 miliarde de euro.

„Vom putea să implementăm acest PNRR cu investitori, cu investitori din România. Companiile românești vor fi cele care vor implementa acest program. Acest program este garanția pe care o dau românilor că vom reduce decalajul între noi și țările din vest.

Pentru sectorul Transporturi și în această guvernare vom trece Carpații cu o autostradă, pentru transport sustenabil, transport rutier, maritim și feroviar vom aloca 6,6 miliarde de euro”, a declarat Florin Cîțu.

Boomul trebuie să știi să-l gestionezi, pentru că resursele se vor duce peste tot

El a vorbit despre un studiu care arată că astfel de perioade, cum este actuala pandemie COVID-19, sunt urmate de un boom economic.

„Ce cred că trebuie să facă statul e să creeze acest ecosistem care implică școală, curățenie pe stradă, siguranță, în care oamenii să fie confortabili și să-și vadă de jobul lor, să fie siguri că dacă copilul lor merge la școală este în siguranță acolo și de la școală până acasă. Că dacă merg la spital pot fi siguri. Acest ecosistem trebuie creat. De aceea am spus că în această guvernare vom construi spitale”, a adăugat el.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *