Ursula von der Leyen: AstraZeneca va livra 9 milioane de doze adiționale de vaccin în primul trimestru – Coronavirus

0

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, duminică, că AstraZeneca va livra 9 milioane de doze de vaccin adiționale în primul trimestru, ceea ce înseamnă un total de 40 de milioane de doze pentru Europa. UE și-a confirmat duminică obiectivul de a vaccina 70% dintre adulți până la “sfârșitul verii”.

UPDATE UE și-a confirmat duminică obiectivul de a vaccina 70% dintre adulți până la “sfârșitul verii”, după ce Ursula Von der Leyen a anunțat o creștere de 30% în primul trimestru al livrărilor de vaccinuri de către AstraZeneca, care anterior raportase întârzieri semnificative, potrivit AFP.

“Vrem ca 70% dintre adulții din UE să fie vaccinați până la sfârșitul verii”, a declarat președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru postul de televiziune german ZDF, reafirmând acest obiectiv anunțat pe 19 ianuarie, compromis de întârzierile anunțate anterior de AstraZeneca.

”AstraZeneca va livra livra 9 milioane de doze de vaccin adiționale în primul trimestru (40 de milioane în total) comparativ cu oferta de săptămâna trecută și va începe livrarea cu o săptămâna mai devreme decât era programat”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

De asemenea, potrivit acesteia, compania va extinde capacitatea de producție din Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *