USR îl contrazice pe șeful AEP: Câtă ipocrizie! Se pot organiza alegeri locale în două zile – Politic

USR îl contrazice pe şeful AEP, Constantin Mituleţu Buică, și îl acuză de ipocrizie după ce acesta a susținut că este târziu să mai fie luată în calcul organizarea alegerilor locale din 27 septembrie pe parcursul a două zile. “Dar când Guvernul Dăncilă a adoptat în 18 septembrie OUG pentru vot timp de 2 zile la referendumul lui Dragnea din 6/7 octombrie 2018 nu era prea târziu?”, se întreabă senatoarea Florina Presadă, inițiatoarea proiectului de lege pentru organizarea scrutinului pe durata a două zile.

  • “Se poate organiza desfășurarea alegerilor locale vreme de două zile, contrar spuselor șefului Autorității Electorale Permanente, pus în funcție de PSD. USR susține, în continuare, că având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu COVID-19, e nevoie de soluții prin care să fie protejată sănătatea cetățenilor”, afirmă reprezentanții Uniunii Salvaţi România, pe pagina de Facebook a formațiunii.
  • “Şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, ne spune că e prea târziu să luăm în calcul desfăşurarea alegerilor locale timp de 2 zile în acest an.
  • Dar când Guvernul Dăncilă a adoptat în 18 septembrie OUG pentru vot timp de 2 zile la referendumul lui Dragnea din 6/7 octombrie 2018 nu era prea târziu? Sau atunci a contat pentru şeful AEP că acel referendum era susţinut de Dragnea, pe atunci şef la partidul care l-a adus în fruntea AEP?
  • Dacă auziţi voci din PSD care spun că nu se poate să avem vot timp de 2 zile la localele din toamnă pentru că e prea târziu, că avem un calendar al alegerilor, să ştiţi că MINT! Pentru că se poate: propunerea mea are o influenţă nesemnificativă asupra acestui calendar, iar acesta se poate modifica, prin hotărâre de guvern. Dl Tăriceanu a modificat din scurt acest calendar la alegerile locale din 2008, pentru că se introducea sistemul uninominal pentru alegerea preşedinţilor de consilii judeţene”, afirmă senatoarea USR, într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook.

Ea spune că va susţine în continuare alegeri locale timp de 2 zile în acest an, dacă acestea nu vor fi organizate într-un alt moment cu risc epidemiologic mai scăzut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *