Va deveni dominantă și este la un pas de a deveni rezistentă la vaccinuri – Capital

Avertismente în Italia privind varianta Delta. „Este frumos să vedem oameni pe străzi, dar inevitabil vom avea o creștere a infecțiilor”, a declarat subsecretarul pentru Sănătate, Pierpaolo Sileri, la Radio24.

„Varianta Delta se va răspândi și va deveni dominantă mai devreme decât era prevăzut”, a subliniat Sileri.

„Cred că varianta Delta va deveni predominantă și, din păcate, se va întâmpla mult mai repede decât ne-am așteptat. Mă tem că până la sfârșitul lunii vor fi de 3-4 ori mai multe infecții decât astăzi”, a mai declarat subsecretarul pentru Sănătate la Radio24, informează RAI NEWS.

Avertismente în Italia privind varianta Delta. ”Va deveni prevalentă”

Faptul că Italia a ajuns în finala Campionatului European de Fotbal a accelerat răspândirea variantei Delta în țara noastră cu adunările din piață, fără mască, a afirmat subsecretarul pentru Sănătate, Pierpaolo Sileri, într-un interviu în cotidianul „La Stampa”.

„În termen de zece zile, această mutație a virusului va deveni prevalentă, depășind-o pe cea engleză”, explică el.

„Nu este necesar să se restabilească obligativitatea de a purta masca în aer liber, dar controalele trebuie sporite în cazul adunărilor”, adaugă Sileri.

Avem nevoie de „vigilență constantă, controalele trebuie sporite în zonele de viață de noapte, deoarece acolo unde nu poate fi păstrată distanța trebuie purtată masca”, în caz contrar „trebuie să se declanșeze sancțiuni”.

Deocamdată, potrivit lui Sileri, nu este nevoie să fie revizuite regulile: „Știm că evoluția va fi similară cu cea pe care am văzut-o în Marea Britanie: până la sfârșitul lunii infecțiile vor fi de 3 sau 4 ori mai multe decât cele actuale și în timpul verii vor continua să crească.

Dar, pe de altă parte, numărul cetățenilor vaccinați cu doze duble va crește progresiv, în septembrie vom fi în jur de 70-75% de imunizați”.

”Trebuie să interceptăm persoanele asimptomatice”

Nu se poate exclude „faptul că s-au făcut pași înapoi, cu modificări ale culorii unor regiuni și stabilirea unor zone roșii la nivel local. Însă, va trebui să facem referire la numărul de spitalizări, mai degrabă decât la cel al infecțiilor”.

Dincolo de a face presiuni asupra vaccinărilor, „trebuie să interceptăm cât mai multe persoane pozitive, în special cele asimptomatice. În acest sens, rămân în favoarea redeschiderii discotecilor, atâta timp cât este gestionată cu reguli stricte, inclusiv obligația unui test pentru a intra”.

Dacă procentul de vaccinați între 12 ani și 19 ani se menține scăzut, „reluarea 100% a lecțiilor față în față nu poate fi garantată, cel puțin în primele săptămâni. Apoi, campania de diagnosticare în școli va trebui consolidată, cu toate mijloacele disponibile”.

Dintre profesori, 215.000 nu sunt vaccinați, dar Sileri este împotriva obligativității, „pentru că este vorba despre 15% din total și este distribuit doar în unele regiuni, peste 60.000 doar în Sicilia”.

Este necesar „ca personalul școlar să înțeleagă că trebuie să se vaccineze în primul rând pentru a se proteja, pentru că vor lucra într-un context cu risc”.

”Este la un pas distanță de a deveni rezistentă la vaccinuri”

În ceea ce privește problemele pentru vaccinul italian, Reithera, „cred că este o nebunie să abandonezi compania, care are peste 100 de cercetători și oferă un potențial unic”.

„În acest moment numărul infecțiilor este mic și nu este nevoie ca unele regiuni să revină în zona galbenă”, a mai spus subsecretarul pentru Sănătate, Pierpaolo Sileri, la Radio24.

„Este clar, însă, că dacă ar fi să avem o explozie de cazuri, spitalizări și presiuni din partea spitalelor, va trebui să facem un pas înapoi”.

„Până în prezent acest risc nu există”, a precizat Sileri.

„Varianta Delta este la un pas distanță de a deveni rezistentă la vaccinuri, deci cu cât este transmisă mai puțin, cu atât mai bine. Cred că ar trebui să combinăm campania de vaccinare și, în același timp, să ne consolidăm capacitatea de descoperire a infecțiilor”, a declarat Andrea Crisanti, directorul departamentului de microbiologie al Universității din Padova, invitat la emisiunea „Agorà” de pe Rai Tre.

Sursă foto: Dreamstime.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *