Va fi construit primul stadion de unică folosință din istoria Cupei Mondiale! Urmează să fie demolat imediat după meci – Capital

Va fi construit primul stadion de unică folosință din istoria Cupei Mondiale!

Stadionul respectiv va fi realizat prin îmbinarea a 974 de containere în apropierea portului Doha și va găzdui șapte meciuri de fotbal, inclusiv o partidă din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022, conform informațiilor transmise de cnn.com

Toate containerele sunt realizate din oțel reciclat iar numărul acestora este de 974. Amintim că cifra are o însemnătate specială, deoarece simbolizează codul de țară al statului asiatic. Stadionul va putea găzdui 40.000 de oameni atunci când va fi gata, potrivit sursei menționate.

Majoritatea componentelor arenei vor fi dezasamblate

Ceea ce face acest stadion special este că majoritatea componentelor arenei, inclusiv scaunele, containerele și acoperișul vor fi dezasamblate după încheierea Cupei Mondiale 2022. Totuși, acestea vor fi refolosite pentru alte evenimente sportive, în Qatar sau peste hotare. Mai mult, containerele sunt realizate pentru a putea fi transportate pe apă sau prin aer și formează o structură rezistentă atunci când sunt asamblate.

„Arena cu 40.000 de locuri poate fi complet dezasamblată și transportată pentru a fi reconstruită în altă țară; sau pot fi construite două arene de 20.000 de locuri. Toate componentele pot fi donate țărilor care au nevoie de infrastructură sportivă”, a declarat Mohammed Al Atwan, managerului proiectului Ras Abu Aboud, pentru sursa menționată.

Totodată, un raport FIFA estimează că evenimentul sportiv din Qatar va produce 3,6 milioane de tone de dioxid de carbon. Chiar și așa, statul asiatic este hotărât să realizeze o Cupă Mondială cu o amprentă neutră de emisii de dioxid de carbon, prin compensarea emisiilor înainte, pe durata și după finalizarea evenimentului.

Organizatorii au promis să folosească metode de construcție sustenabile pentru realizarea infrastructurii, să folosească materiale eficiente și să planteze copaci în jurul construcțiilor pentru a reduce nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *