Vaccinare a devenit obligatorie în Arabia Saudită. Ce pățești dacă nu faci injecția – Capital

Arabia Saudită a luat recent decizia de a face vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie în acesată țară. Astfel, nu se mai stă la negocieri în privința campaniei de vaccinare.

Vaccinare obligatorie în Arabia Saudită

Autoritățile au decis că administrarea serului este o condiție obligatorie pentru populație. Obligativitatea se impune pentru a putea intra în orice spațiu public sau privat, respectiv pentru a putea utiliza transportul public, a informat marți guvernul saudit, transmite AFP și Saudi Gazette.

“Vaccinarea împotriva noului coronavirus va fi condiţia obligatorie pentru prezenţa fizică a tuturor angajaţilor şi lucrătorilor din toate sectoarele (public, privat sau non-profit) la locul de muncă”, a anunţat Ministerul Resurselor Umane şi al Dezvoltării Sociale într-un comunicat citat de EFE.

Ce pățesc cei care nu se vaccinează

Astfel, conform autorităților, vaccinarea va fi necesară practic pentru „a intra în orice spațiu privat sau guvernamental”. Vestea a fost dată de executivul din Arabia Saudită. Mai mult, cei nevaccinați nu vor mai avea acces în autobuz, metrou, săli de spectacole, săli de fitness, instituții publice, locul de muncă și magazine, a mai transmis Ministerul de Interne, prin intermediul unui comunicat de agenția de presă oficială saudită.

Cetățenii din Arabia Saudită pot ieși din țară doar dacă sunt vaccinați

Până acum, autoritățile din Arabia Saudită au administrat aproximativ 12 milioane de doze de ser anti-COVID-19, la o populație de 34 de milioane de locuitori. Totuși, cea mai dificilă perioadă a fost vara lui 2020, atunci când se raportau aproximativ 4.000 de infectări pe zi. În prezent, se înregistrează în medie 1000 de infectări zilnice cu noul coronavirus.

Mii de morți de COVID

Ultimele date oficiale arată că de la debutul crizei COVID, în Arabia Saudită au fost înregistrate 435.000 de infectări și peste 7.000 de decese în rândul cetățenilor.

În același timp, guvernul saudit început să permită cetățenilor vaccinați anti-COVID-19 să călătorească în străinătate abia de luni, 17 mai, adică de câteva zile, după ce mai bine de un an au fost interzise toate călătoriile în afara statului, pentru a limita răspândirea virusului.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *