Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie pentru militarii americani după autorizarea completă a vaccinului Pfizer – International

Date:

Pentagonul a anunțat luni că vaccinarea în rândul forțelor armate americane devine obligatorie după omologarea definitivă a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, relatează CNN.

„Acum că vaccinul Pfizer a fost aprobat, Ministerul va difuza o directivă prin care impune personalului să se vaccineze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Food and Drug Administration (FDA) a anunțat luni că acordat autorizarea completă vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, potrivit NBC News.

Omologarea ar putea ajuta la convingerea celor care ezitau cu privire la vaccinarea anti-Covid să se imunizeze.

Un sondaj realizat în luna iunie a concluzionat că 3 din 10 adulţi nevaccinaţi ar fi mai dispuşi să se vaccineze dacă serul ar fi omologat.

Decizia FDA ar putea deschide calea pentru vaccinarea obligatorie – numeroase companii aşteptau omologarea înainte de a le cere angajaţilor să se imunizeze.

Săptămâna trecută, oficialii federali din Sănătate au anunţat că, începând cu 20 septembrie, cei care au primit vaccinul Pfizer vor fi eligibili să primească a treia doză, la 8 luni după cea de-a doua.

FDA nu şi-a dat încă acordul pentru administrarea unei a treia doze a unui vaccin anti-Covid decât pentru persoanele care suferă de boli autoimune.

Serul dezvoltat de Pfizer este unul dintre cele trei folosite în SUA. Moderna a aplicat de asemenea pentru omologare, în timp ce Johnson & Johnson nu a făcut acest lucru, rămânând cu autorizaţia de utilizare de urgenţă.

Produsul Pfizer a fost primul vaccin anti-Covid care a primit autorizaţia de utilizare de urgenţă, în decembrie 2020. Până luni, peste 230 de milioane de doze au fost administrate în SUA, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related