Vaccinul AstraZeneca va fi suspus cel mai probabil unui studiu suplimentar (director) – Coronavirus

AstraZeneca va derula cel mai probabil un studiu global suplimentar pentru a evalua eficacitatea vaccinului său anti-Covid, a spus joi directorul executiv Pascal Soriot după apariția unor întrebări cu privire eficacitatea sa, relatează Reuters.

Un nou studiu va fi condus pentru a evalua o doză mai mică întrucât a avut rezultate mai bune decât doza totală din studiile clinice ale companiei, a spus Soriot citat de Bloomberg News.

”Acum că am văzut ce înseamnă o eficacitate mai bună trebuie să validăm acest lucru, așa că trebuie să facem un studiu suplimentar”, a spus Soriot.

Soriot a spus că probabil va un alt ”studiu internațional, dar acesta ar putea fi mai rapid pentru că știm că eficacitatea este mare deci avem nevoie de un număr mai mic de pacienți”.

Vestea vine după ce AstraZeneca s-a confruntat cu acuzații cu privire la rata de eficacitate, motiv pentru care unii experți au spus că ar putea îngreuna șansele de a primit autorizație rapidă din partea SUA și UE.

Mai mulți cercetători au ridicat îndoieli cu privire la robustețea rezultatelor că vaccinul experimental are o eficiență de 90% la un subgrup de pacienți care, inițial din greșeală, au primit jumătate de doză urmată de o doză întreagă.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *