Văduva ambasadorului grec în Brazilia, condamnată pentru că a pus la cale asasinarea soțului ei, în 2016 – International

0

Francoise de Souza Oliveira, văduva ambasadorului grec Kyriakos Amiridis, ucis în 2016 în Brazilia, a fost condamnată la 31 de ani de închisoare pentru că a plănuit crima, informează bbc.com, preluat de news.ro.

În 2016, rămăşiţele carbonizate ale diplomatului au fost găsite într-o maşină incendiată, la Rio de Janeiro.

Ulterior, poliţistul a mărturisit că l-a ucis pe ambasador pentru că iubita sa i-a cerut acest lucru şi a fost condamnat la 22 de ani de închisoare.

Alt bărbat, Eduardo Moreira Tedeschi di Melo, rudă cu Gomes, a fost achitat de acuzaţia de omor, dar deja a ispăşit un an de închisoare pentru că a ajutat la ascunderea cadavrului.

Amiridis, care în momentul în care a fost ucis avea 59 de ani, a fost consul la Rio de Janeiro în perioada 2001-2004, iar în 2016 revenise în Brazilia ca ambasador. El s-a căsătorit cu braziliana Francoise în 2004, iar cei doi au devenit apoi părinţii unei fete.

Înainte de a fi ucis, ambasadorul Amiridis făcuse o deplasare de la Brasilia la Nova Iguacu pentru a petrece sărbătorile de iarnă împreună cu soţia sa şi cu părinţii ei.

Iniţial, Francoise de Souza Oliveira a raportat la poliţie dispariţia soţului său, ea spunând că acesta a părăsit apartamentul în care locuiau fără explicaţii şi a plecat cu o maşină închiriată.

A doua zi, maşina a fost găsită incendiată, iar în interior s-a descoperit trupul ambasadorului. Anchetatorii au găsit pete de sânge pe o canapea în apartamentul în care locuiau cei doi, despre care se crede că ar fi locul crimei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *