Valul 5 vine cu noi măsuri restrictive în România: masca ar putea redeveni obligatorie peste tot – Esential

​Purtarea măștii ar putea redeveni obligatorie în spațiile publice închise sau deschise. O decizie în acest sens este de așteptat să fie luată într-o ședință CNSU care ar urma să aibă loc miercuri, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, s-a discutat despre punerea la dispoziție gratuit de măști pentru elevi și profesori și de capacitatea de a se administra testele în școală.

Ministerul Sănătății a anunțat, totodată, marți, că pacienții infectați cu SARS-CoV2 vor fi investigați și vor beneficia de tratament în centre de evaluare ambulatorie, în încercarea de a se evita supraaglomerarea spitalelor. Ideal este ca pacienții COVID să ajungă într-un astfel de centru în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv, pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat și el, marți seară, că trebuie luate măsuri pentru gestionarea valului 5. El a vorbit de asigurarea accesului la medicamente antivirale, dar și de măsuri privind evitarea aglomerației în mijloacele de transport în comun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *