Vâna femei pentru poftele sale – Capital

Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, Katherine Moussouris, o fostă angajată Microsoft, a lansat o serie de acuzații dure la adresa lui Bill Gates.

De menționat este faptul c, Katherine Moussouris a fost cercetător pentru Microsoft în perioada 2007 şi 2014. În ceea ce privește acuzațiile aduse la adresa lui Bill Gates, aceasta a vorbit despre o cultură organizațională „toxică“ și despre faptul că șeful companiei „vâna femei pentru poftele sale“.

„Nu doar că şi-a ales soția dintre angajate, ci a ales să vâneze şi alte femei pentru poftele sale, fără a suporta consecinţe. Era ca şi cum această cultură izvora de la vârf şi era una în care se plătea un tribut fals diversităţii şi incluziunii, fără a susţine cu adevărat femeile în acuzaţiile de agresiune sexuală sau în cariera lor”, a dezvăluit Katherine Moussouris pentru Daily Mail.

De menționat este faptul că, afirmațiile făcute de fosta angajată de la Microsoft sunt susținute și de faptul că în urmă cu aproape șase ani, mai exact în 2015, mai multe angajate au dat în judecată compania pentru discriminare la locul de muncă.

La cel moment, ele reclamau faptul că erau „ignorate, abuzate şi umilite“. Totodată, femeile, printre care și Katherine Moussouris, susțineau în 2015 că șefii lor bărbați ”erau în fruntea unei culturi a băieţilor buni în care abuzul şi comportamentul toxic erau acceptate“.

Ce a făcut Bill Gates la Microsoft

Amintim faptul că,  Bill Gates a fost anchetat inclusiv pentru o aventură cu o ingineră Microsoft, iar seria acuzațiilor aduse la adresa acestuia nu se opresc aici. Alte femei au mărturisit incidente de viol și agresiune sexuală.

O angajată mai povestea că a fost atinsă de un manager în fața colegilor și, ulterior, a primit de la el un mesaj complet neadecvat unei companii de un astfel de renume.

„Nu mă face să vin la tine şi să te plesnesc peste fund. Bine că vrei să te comporţi bine, altfel s-ar putea să-ţi placă şi apoi o să fii obraznică tot timpul. Pot să te ajut, dar trebuie să-ţi faci partea ta“. În același timp, pe lângă Bill Gates, un alt membru al companiei a mai fost acuzat de viol de către o colegă.

De menționat este faptul că toate aceste declarați vin în contextul în care Bill Gates este anchetat pentru o aventură cu o ingineră de la Microsoft. În 2019, aceasta a alertat consiliul de administraţie la sfârşitul anului 2019, acesta fiind și motivul retragerii lui Gates.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *