Vânzarea de aeronave F-35 către cinci state, inclusiv România, într-un plan de extindere de la Pentagon

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Statele Unite intenţionează extinderea vânzării de avioane de vânătoare F-35 fabricate de Lockheed Martin către cinci noi ţări, inclusiv România, în contextul în care aliaţii europeni doresc să îşi întărească poziţia militară în faţa Rusiei, a declarat un oficial al Pentagonului, relatează Reuters.

Pentagonul doreşte să extindă vânzarea de aeronave F-35 către cinci state, inclusiv România

Într-o declaraţie adresată Camerei Reprezentanţilor, vice-amiralul Mathias Winter, directorul biroului F-35 din cadrul Pentagonului, a transmis că „printre potenţialii clienţi se numără Singapore, Grecia, România, Spania şi Polonia.

Vânzarea de armament este considerată o tranzacţie de la un guvern la altul, dar Pentagonul este intermediar între contractor şi guvernul străin.

Printre ţările care doresc să achiziţioneze aeronave F-35 se numără şi Finlanda, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite.

Anul trecut, Belgia a fost primul nou client pentru aeronavele F-35, alegând acest model în locul modelului Eurofighter Typhoon, achiziţie care s-a ridicat la 4 miliarde de euro.

Preşedintele american Donald Trump a lansat un program numit „Cumpăraţi american”, prin care au fost relaxate restricţiile privind vânzările şi au fost implicaţi oficialii americani în procesul de vânzare externă a armamentului american.

Compania Lockheed Martin a livrat 91 de aeronave F-35 către Statele Unite şi aliaţii săi în anul 2018.

 

NEWS 2.0

spot_imgspot_img