Varianta indiană a coronavirusului riscă să devasteze din nou planeta. De ce se tem experții – Capital

O tulpină extrem de infecțioasă a COVID-19 a pus Marea Britanie în alertă maximă, fiind deja un avertisment puternic pentru restul lumii, informează News.com.au.

Avertisment serios pentru toată Planeta

Statul australian Victoria a identificat deja șapte persoane infectate cu mutația Delta, detectată pentru prima dată în India, în octombrie anul trecut.

Melbourne a intrat deja în cea de-a 11-a zi a unui blocaj strict, după ce oficialii au depistat vineri varianta virusului Delta, despre care au spus că este probabil să se răspândească mai ușor decât multe alte tulpini, pentru prima dată printre infecții.

Cu șase cazuri noi în carantină hotelieră, numărul cazurilor active în statul Victoria a ajuns la 87. „Este o variantă care provoacă îngrijorare semnificativă”, a declarat un oficial al sănătății, subliniind că răspândirea variantei a fost rapidă în străinătate.

Varianta s-a răspândit acum în cel puțin 62 de țări, focarele crescând în Asia și Africa, în ciuda unei scăderi săptămânale de 15% a cazurilor globale, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății.

OMS, îngrijorare maximă

„Continuăm să observăm o transmisibilitate crescută semnificativ și un număr tot mai mare de țări care raportează focare asociate cu această variantă”, a anunțat OMS.

Varianta Delta a luat amploare în Marea Britanie și amenință să pună țara într-un nou lockdown. Acum a devenit cea mai dominantă tulpină Covid din Marea Britanie, cazurile crescând cu 70% în ultima săptămână.

Conform presei britanice, guvernul de la Londra intenţionează să amâne cu două săptămâni data la care vor fi anulate toate restricţiile antiepidemice. Decizia urmează să fie luată la 14 iunie.

În ciuda angajamentului prim-ministrului Boris Johnson de a redeschide țara până pe 21 iunie, acum se lucrează la planul de a muta „Ziua Libertății” luna viitoare. O mișcare care provoacă îngrijorare privind găzduirea de către Anglia a meciurilor Euro.

Un raport de sănătate publică din Anglia arată că cei testați pozitiv la varianta Delta au un risc cu 161% mai mare de fi spitalizați. Există, de asemenea, informații privind provocarea unor boli grave la copii.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *