Vârsta de pensionare nu va crește! Raluca Turcan îi asigură pe români – Capital

0
1

Vârsta de pensionare nu va crește! Raluca Turcan îi asigură pe români

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunță că nu se ia în calcul creșterea obligatorie a vârstei de pensionare și că dezinformările apărute sunt lansate voit.

“Noi susţinem continuarea vieţii active opţional şi nu luăm în calcul creşterea obligatorie a vârstei de pensionare. Am asistat la o serie de dezinformări care sunt lansate, cele mai multe dintre ele, în mod voit, tocmai pentru a crea neîncredere printre beneficiarii sistemului public de pensii, amăgiţi foarte mulţi ani (…)”, spune ministrul.

Se va păstra stagiul minim de cotizare de 15 ani

Raluca Turcan a mai spus că formula de calcul a pensiilor va păstra stagiul minim de cotizare de 15 ani. Aceasta a explicat că dorește să reducă echitățile dintre pensiile mici și cele mari. Ministrul Muncii spune că se dorește luarea în calcul a mai multor factori de contributivitate.

”Noi suntem într-un plin proces de reformă pe sistemul public de pensii. Acest proces are două componente, componenta tehnică şi componenta legislativă. Pe partea legislativă vizăm ca în formula de calcul a pensiilor să păstrăm stagiul minim de cotizare de 15 ani, să reducem inechităţile între pensia cea mai mică şi cea mai mare, să crească mai mult pensiile mai mici, evident, sistemul să fie sustenabil din perspectiva raportării cheltuielilor cu pensiile la PIB şi în acelaşi timp în calculul pensiilor să se aibă în vedere mai mulţi factori de contributivitate. Iar partea tehnică este cea (…) de evaluare a tuturor dosarelor de pensii din România”, a declarat Raluca Turcan joi, la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vârsta de pensionare nu va crește

Șefa de la Muncă spune că nu se poate pune problema creșterii vârstei de pensionare.

“În orice ţară din lumea aceasta, când se vorbeşte despre reformă, evident că se discută lucruri. Dar noi, ca ţară, în contextul actual al speranţei de viaţă la naştere, speranţei de viaţă la pensie şi ca urmare a calităţii vieţii profesionale, nu putem lua în calcul creşterea vârstei de pensionare”, a precizat ministrul Muncii.

Sursă foto: Facebook/ Raluca Turcan

NEWS 2.0
www.news20.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here