spot_img

Vasile Dîncu: Cel mai trist moment al meu este, spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar

Date:

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a amintit joi, la prezentarea bilanţului pentru primele şase luni de guvernare, că PSD este cel care a „dus România în NATO”. El a anunțat că propune spre dezbatere în interiorul Guvernului mai multe proiecte de acte normative care să ducă la creşterea veniturilor militarilor, dar şi a pensiilor militare, scrie News.ro. „Cel mai trist moment al meu este, spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de viaţă, de condiţiile de mobilitate militară”, a afirmat Dîncu.

Vasile DincuFoto: Facebook

„Ca ministru al Apărării vreau să vă spun că am învăţat ce este solidaritatea şi echipa – dincolo de teoriile sociologice – în PSD, alături de dvs, am învăţat că fiecare dintre noi este doar un atom care are puţine şanse să schimbe ceva. De aceea azi, când sărbătorim şase luni de efort guvernamental, Armata Română este în doliu: unul dintre cei mai buni paraşutişti ai României a plecat spre cer şi nu s-a mai întors”, a spus Dîncu, propunând un moment de reculegere.

Ministrul a făcut apoi referire la priorităţile asumate prin programul de guvernare, pentru MApN, afirmând că totul a trebuit făcut „altfel, mai repede, mai bine”, în contextul războiului din Ucraina.

„PSD a fost cel care nu numai că a realizat singurele perioade de dezvoltare economică şi creştere economică în ultimii 30 de ani, dar este şi cel care a dus România în NATO. Închipuiţi-vă ce am fi simţit noi dacă nu am fi avut o umbrelă strategică deasupra noastră, cum este cea a NATO. Nu trebuie să uităm oamenii din acea echipă. (…) Ca şi integrarea în UE, terminarea negocierilor, PSD a asigurat securitatea României pe termen lung prin această decizie istorică şi cred că acesta este un lucru foarte important”, a adăugat ministrul Apărării.

El s-a arătat convins că parlamentarii PSD au fost primi care au înţeles importanţa a 2,4% din PIB către MApN.

El a subliniat necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale militarilor, veteranilor şi familiilor acestora. Arătând că a lansat în dezbatere guvernamentală câteva proiecte de legi privind salarizarea personalului din sistemul naţional de apărare, proiect care să prevadă compensarea unor ore şi actualizarea soldelor de la jumătatea acestui an.

Dîncu a afirmat că MApN cere sprijinul PSD pentru modificarea Legii privind pensiile militare şi de stat. El susţine că e nevoie de un „cuantum rezonabil, echitabil” al pensiilor militare, cerând sprijinul partidului pentru instituirea „unor măsuri de echilibru” pentru pensiile militare, care să ducă la eliminarea discriminărilor din sistem.

„Vreau să vă spun că cel mai trist moment al meu este, spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de viaţă, de condiţiile de mobilitate militară, de foarte mici indemnizaţii şi alte lucruri”, mărturiseşte ministrul la prezentarea bilanţului după şase luni de mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related