Veneţia: Doi turişti au furat o gondolă. Ce povestește proprietarul

0

Doi turişti la Veneţia au fost reţinuţi pentru că ar fi furat o gondolă, relatează News.ro citând CNN. Cei doi, despre care se spune că ar fi cetăţeni francezi, sunt acuzaţi că au furat gondola de la staţia Accademia, de lângă faimosul pod cu acelaşi nume, pentru a merge de-a lungul Grand Canale.

Turiști cu gondola la VenețiaFoto: Scaliger | Dreamstime.com

Proprietarul gondolei, Giorgio Bognolo, a spus că tot conţinutul bărcii – o husă, perne, decoraţiuni şi alte obiecte în valoare de câteva sute de euro – a fost aruncat în canal.

El a spus că aceştia au fost prinşi atunci când trei localnici într-o barcă au observat gondola mergând înainte şi înapoi peste canal şi şi-au dat seama că ceva nu era în regulă.

Pe lângă eventualele acuzaţii penale pentru furt calificat, cei doi se confruntă şi cu un dosar civil pentru daune intentat de Bognolo. Gondolierul a povestit la CNN că a fost sunat la 3.10 dimineaţa de poliţie, care a identificat gondola ca fiind a lui.

„O foloseau ca o canoe, dar o gondolă nu este ca o canoe – nu merge direct”, a spus el. „Nu este o barcă uşor de manevrat, se mişcă ici şi colo şi se opreşte. Trei băieţi au văzut imediat că a fost furată, i-au oprit şi au sunat la poliţie. Mi-au salvat gondola, altfel cine ştie unde ar fi ajuns până dimineaţă”, a spus el.

„Gondolele sunt cu adevărat delicate şi este nevoie de mulţi bani pentru a întreţine una”

Bognolo a spus că cei doi turişti – despre care se spune că ar fi bărbaţi şi au în jur de 30 de ani – râdeau când a sosit pentru a-şi identifica gondola, care ajunsese la Muzeul Guggenheim, la aproximativ 300 de metri de punctul său de plecare.

„Păreau fericiţi – cu adevărat fericiţi. Nu şi-au cerut scuze, nu le-a părut rău. Erau reci, era urât, asta m-a durut cu adevărat. Râdeau de parcă totul era un joc. Au făcut un lucru foarte urât – dacă ar face aşa ceva în Franţa, i-ar închide. Sunt extrem de norocoşi că au făcut-o în Italia. Poliţia ne-a ţinut separaţi, dar mi-ar fi plăcut să-i fi pălmuit”, a afirmat gondolierul.

Gondolele nu sunt bărci ieftine produse în masă. Bognolo spune că vasul său sculptat manual şi încrustat a costat 60.000 de euro şi cheltuieşte 3.000 de euro în fiecare an pentru a-l revopsi. „Gondolele sunt cu adevărat delicate şi frumoase şi este nevoie de mulţi bani pentru a întreţine una”, a spus el. „Este ca şi cum ţi-ai trimite fiica la şcoală. Cheltuiesc o mulţime de bani ţinându-o aşa. Se simte ca şi cum cineva ţi-ar atinge soţia sau fiica”.

Avocatul lui Bognolo, Augusto Palese, a declarat pentru CNN că clientul său vrea despăgubiri pentru obiectele aruncate din gondolă, plus zgârieturi şi daune aduse bărcii, în valoare totală de aproximativ 10.000-15.000 euro.

De asemenea, se vor solicita daune pentru pierderea veniturilor în zilele în care se află în reparaţie, plus „daune morale”.

_______

(Foto articol: 126547666 © Scaliger | Dreamstime.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *