Verificarile PRAM sunt importante!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Este bine de avut in vedere un serviciu bun de verificari buletine pram. Acest buletin este recunoscut de numeroase institutii, de aceea va doriti ca acesta sa fie cat mai bine realizat.

Scopul acestor verificari

In ceea ce priveste scopul acestor verificari buletine pram trebuie sa aveti in vedere aceste aspecte. In primul rand se doreste prevenirea electrocutarii personalului care se specializeaza pe utilizarea instalatiei electrice si a echipamentului de lucru. De asemenea, se are in vedere si o prevenire a incendierii cladirilor, precum si o prevenire a distrugerii aparaturii electronice si electrice.

Un alt lucru important in ceea ce priveste aceste verificari buletine pram este ca datorita lor se vor verifica periodic instalatiile electrice si anume se va afla daca acestea se deterioreaza. Va avea in vedere lucruri precum incarcarea excesiva a circuitelor, imbatranirea izolatiilor sau uzura echipamentelor.

Rapoartele verificarilor

Vor trebui pastrate inregistrari periodice, atat pentru mentenanta, cat si pentru monitorizare. Aceste verificari buletine pram se finalizeaza in momentul in care se elaboreaza un astfel de buletin. Certificatul PRAM trebuie sa contina informatiile minime cerute de legislatia in vigoare si anume detaliile instalatiei masurate, etichetarea prizelor, gradul de umiditate, concluziile masuratorilor, limitele maxime admise, recomandarile si observatiile, temperatura exterioara, dar si cea a mediului ambiant, etichetarea prizelor su stampilarea sau notarea prizelor masurate pentru o buna exploatare.

Periodicitatea acestor verificari

Un alt lucru important destiut in ceea ce priveste aceste verificari buletine pram este periodicitatea acestor verificari. Tinand cont de aceste lucruri, afacerea voastra va functiona mereu fara nici un risc, iar angajatii nu vor avea nici un fel de problema. Din punctul de vedere al periodicitatii, verificarile ar trebui facute la 12 sau la 6 luni. Este recomandat sa faceti aceasta verificare macar odata pe an, astfel incat toate lucrurile sa fie in ordine.

Daca doriti sa cunoasteti valoarea exacta si sa tineti sub control o priiza de pamant, atunci trebuie efectuate masuratorile pram o data la 6 luni. Aceste masuratori trebuie efectuate atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara. Se procedeaza in acest fel pentru ca in aceste perioade solul este inghetat, umed sau uscat. Un alt lucru important de stiut este ca valoarea rezistentei de dispersie nu este una constanta datorita coroziunii si anume datorita ruginii. De asemenea, mai pot aparea diverse probleme datorita factorilor din sol, dar si a exploatarii prizei de pamant. Problemele pot aparea datorita utilizarii gresite a acestei prize sau uneori, in unele cazuri aceste probleme mai pot aparea si datorita traznetului.

Rezistivitatea solului nu este omogena, iar distanta intre electrozii de test este aleasa experimental. Este recomandat astfel ca valoarea calculata sa fie media aritmetica intre 3 la distante diferite a electrozilor. O metoda considerata a fi exacta este metoda de test a celor 3 sau 4 electrozi cu deschidere de piesa de separatie. Aceasta sunt motivele pentru care aceste verificari pram ar trebui facute la o anumita perioada de timp, astfel incat afacerea pe care o detineti sa functioneze fara nici o posibilitate de aparitie a unui risc.

spot_imgspot_img