Veste bună pentru Girondins de Bordeaux, după ce a fost retrogradată în liga a treia din cauza problemelor financiare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

La patru zile după audiere, Girondins de Bordeaux a primit aviz favorabil din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Francez (CNOSF), iar clubul va putea rămâne în Ligue 2, informează L’Equipe.

Girondins de BordeauxFoto: ROMAIN PERROCHEAU / AFP / Profimedia

Decizia de menţinere a clubului bordelez în liga secundă revine acum Comitetului Executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal, dar L’Equipe apreciază că avizul favorabil primit din partea CNOSF este un pas extrem de important în bătălia juridică purtată de clubul Girondins de Bordeaux pentru a i se permite să joace sezonul 2022-2023 în al doilea eșalon.

Conducerea grupării din Bordeaux a acţionat rapid după ce DNCG a anunţat retrogradarea echipei în National (liga a treia franceză). Făcând apel, clubul şi-a consolidat semnificativ dosarul reuşind să lichideze datorii şi să ajungă la acorduri pentru a transfera jucători din propriul efectiv.

Comitetul Executiv al FFF se va reuni, în principiu, miercuri, prin videoconferinţă, pentru a decide asupra acestui caz.

Girondins de Bordeaux a retrogradat sportiv în Ligue 2 la finalul sezonului 2021-2022, dar problemele financiare i-au adus o retrogradare în liga a treia. Aceasta a fost dictată la 14 iunie de către DNCG – organismul care se ocupă de controlul financiar al cluburilor franceze, scrie News.ro.

spot_imgspot_img