Vești bune pentru clienții RCS&RDS! Compania a pus piciorul în prag. Ce se cere de la Guvern | News20

RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone se află în negocieri dure în aceste sptămâni cu Guvernul României din cauza Ordonanţei de urgenţă 114/2018, care a fost adoptată tăcit de către Senat, fără vreo modificare de la forma iniţială.

Asta înseamnă că dacă în decurs de 30 Camera Deputaţilor nu va face modificări pentru această OUG, ea va fi impusă în forma actuală împotriva RCS&RDS, sau a celorlalte companii.

Negocierile pe care companiile le fac în prezent cu Guvernul, întrevăd, în primul rând, eliminarea taxei de 3% pe cifra de afaceri, care ar scoate zeci de milioane de euro annual din conturile companiilor.

RCS & RDS vor ca taxa pe cifra de afaceri să aibă un procent maxim de 0,4%, ca şi până acum, dar să fie plătită annual, nu amânată la plată în funcţie de banii din conturile ANCOM.

Reprezentanţii companiilor de telecom consider că acest procent de 0,4% reprezintă un raport echitabil între cheltuielile administrative pe care le au companiile, minus veniturile şi cifra de afaceri efectivă.

De asemenea, companiile cer anularea pragului minim impus de către Guvern pentru licenţele vitoarelor reţele 5G, adică 1 miliard de euro, spunând că este nejustificat de mare în raport cu investiţiile făcute.

De altfel, RCS & RDS contest creşterea semnificativă a nivelului amenzilor ce pot fi applicate de către ANCOM. Aceste negocieri se duc încă de când a început să curgă termenul pentru discutarea OUT 114/2018 în senat în vederea unui vot pentru adoptarea, sau respingerea ei, însă adoptarea a fost făcută tăcit.

 RCS & RDS, si restul mediului de telecomunicatii, contesta deasemenea cresterea semnificativa a nivelului amenzilor ce pot fi aplicate de catre ANCOM, dar cred ca aici Guvernul n-ar trebui sa dea inapoi pentru ca se fac foarte multe abuzuri. Aceste negocieri se duc inca de la inceputul lunii, de cand a inceput sa curga termenul pentru discutarea OUG 114/2018 in Senat in vederea unui vot pentru adoptarea, sau respingerea ei, insa adoptarea a fost facuta tacit.

Companiile telecom vor încerca să congingă Guvernul să facă modificări dorite de către ei, însă rămâne de văzut dacă vor reuşi în final, scrie iDevice.ro.

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *