Vezi aici cum îți poți recompensa angajații pentru rezultatele deosebite!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ai o firmă, iar angajații tăi reușesc să obțină cele mai bune rezultate, ducând compania pe culmile prosperității și ai vrea să le oferi un cadou în semn de recunoștință și apreciere pentru munca depusă? Vrei ca toți să fie mulțumiți și să se bucure pe deplin de beneficiile pe care le oferi? Nu te-ai hotărât, încă, la ce să apelezi și ești în căutarea celei mai bune idei? Ei bine, atunci ai nimerit la fix, deoarece articolul de față și-a propus să-ți ofere 3 sugestii prin care îți poți recompensa angajații pentru efortul lor! Citește-l până la final și află detalii importante, care îți vor fi de folos!

Iată ce să faci pentru angajații tăi ca să le mulțumești pentru rezultatele bune

1.     Oferă-le beneficii materiale

În primul rând, dacă vrei să le mulțumești cu adevărat celor care lucrează la compania ta și au dovedit faptul că sunt oameni serioși, muncitori și proactivi, trebuie să le oferi ceva beneficii materiale de care să se bucure în timpul lor liber. Astfel, o variantă potrivită ar fi tichetele de vacanță, pe care le pot folosi în multe locații din țară care accepta plata cazării și a mesei cu tichetele de vacanță, scutind, în felul acesta, o sumă considerabilă de bani pe care ar fi dat-o din buzunarul lor. Poți intra pe site-ul celor de la Sodexo.ro, pentru a citi mai multe detalii legate de acest aspect, fiind un mod ideal de a-i motiva pe angajați, iar toate marile companii apelează la el de ani buni de zile!

2.     Zile de muncă mai scurte

În continuare, o altă variantă utilă pentru mulți dintre angajați, care îi va motiva și ambiționa să muncească cu spor și multă energie, sunt zilele de muncă mai scurte. Exact, ai auzit bine! Din când în când, le poți oferi angajaților tăi șansa de a pleca acasă mai repede, atunci când și-au terminat treaba sau nu au lucruri urgente de făcut, pentru a se ocupa de problemele lor ce țin de viața personală. De asemenea, poți organiza „fun days”, în care terminați programul mai devreme și vă strângeți cu toții, mâncați ceva, povestiți lucruri sau vă jucați jocuri, pentru a destinde atmosfera și a determina oamenii să se apropie.

3.     Mici cadouri neașteptate

Nu în ultimul rând, nici micile cadouri neașteptate nu sunt o idee rea, mai ales de sărbători! Spre exemplu, de Crăciun, Paște sau chiar de 8 martie, le poți oferi carduri cadou, cu ajutorul cărora aceștia își pot achiziționa orice doresc, din magazinele care acceptă plata cu cardul respectiv. În felul acesta, ei vor simți că munca lor este apreciată, iar pe viitor vor avea rezultate și mai bune! Așadar, acest lucru este benefic pentru ambele părți!

În concluzie, dacă vrei să ai parte de angajați motivați și dornici de a livra cele mai bune rezultate întotdeauna, trebuie, în primul rând, să-ți arăți respectul față de ei, să-i asculți, să ții cont de feedback-ul lor, dar și să le oferi, din când în când, motivații de natură materială, pentru că vor aprecia enorm!

Sursă foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img