Vezi ce presupune leasingul operațional full și cum poate fi acesta benefic pentru afacerea ta!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dacă ai o afacere, probabil știi cât de mult timp, stres și bani trebuie să investești pentru buna funcționare a acesteia, iar dacă se bazează pe utilizarea mai multor autovehiculele, lucrurile devin și mai complicate. În cazul în care dorești să începi o afacere ce presupune deținerea unei flote de mașini sau să extinzi flota pe care deja o deții, cea mai practică soluție la care poți apela este închirierea pe termen lung cunoscută și sub denumirea de leasing operațional. Dacă nu ai foarte multe informații legate de acest concept, urmărește acest articol până la sfârșit pentru a afla câteva detalii care te pot ajuta în acest sens!

Iată ce este leasingul operațional și cum te poate ajuta pentru afacerea ta

  •       În primul rând, ca să înțelegi mai bine ce presupune leasingul operațional, tot ce trebuie să știi despre acesta este că se adresează persoanelor juridice care au o afacere ce presupune achiziția unor mașini. Dacă apelezi la o companie care finanțează acest leasing operațional, aceasta devine responsabilă pentru întreținerea autovehiculului sau, în funcție de caz, a întregii flote auto. Mai exact, firma respectivă se va ocupa de plățile pentru asigurări, taxe, reparații, roviniete, revizii, asistență rutieră sau schimbul anvelopelor. 
  •       Fiind foarte apreciată, mai ales la nivel internațional, din ce în ce mai multe firme realizează eficiența pe care această închiriere long term o poate asigura afacerii respective, în timp ce metodele tradiționale de cumpărare a mașinilor de către companii pierd tot mai mult teren în acest sens. Dacă apelezi la această modalitate, poți economisi timp pe care l-ai fi dedicat întreținerii acelor mașini și sume importante de bani pe care le poți îndrepta către alte aspecte esențiale ale afacerii tale în vederea unei bune desfășurări a activităților și obținerea unui randament bun.
  •       Leasingul operațional se regăsește sub două forme, și anume leasing operațional net și leasing operațional full, existând mici diferențe între acestea. Spre exemplu, în cazul primului tip de leasing operațional menționat, compania care ți-l pune la dispoziție va fi proprietarul mașinilor respective, iar tu va trebui să plătești doar utilizarea acestora. Astfel, nu vei mai avea parte de eventuale riscuri ale cumpărării sau vânzării unei mașini, deoarece toată responsabilitatea va fi pe umerii firmei respective cu care închei contractul.
  •       Cel de-al doilea tip de leasing operațional, cel net, nu presupune un avans al plății, iar singurii bani pe care va trebui să-i oferi sunt ratele fixe lunare, având beneficiul de a ști de la bun început suma pe care va trebui să o datorezi pe întreaga perioadă de desfășurare a contractului.

Prin urmare, dacă vrei să începi o afacere cu o flotă de mașini sau dorești să-ți extinzi flota pe care deja o deții, cea mai fiabilă variantă pentru a face asta este să apelezi la un contract de leasing operațional, care te va scuti de mult stres, timp pierdut și bani investiți. Intra pe businesslease.ro, începe demersurile chiar astăzi, iar în cel mai scurt timp vei putea avea rezultate vizibile!

 

Sursă foto: Pixabay.com
spot_imgspot_img