Viceprimar: În ultimul an, Primăria Capitalei aproape a triplat numărul locurilor de parcare din zona centrală

În ultimul an Primăria Capitalei aproape a triplat numărul locurilor de parcare din zona centrală, a anunțat viceprimarul Stelian Bujduveanu, pe pagina de Facebook. Astfel, dacă în martie 2022 municipalitatea administra 10.426 de locuri de parcare, acum administrează 28.185.

Revoluția în parcare – noiembrie 2022 -12Foto: Hotnews

În realitate, nu este vorba despre locuri noi de parcare, ci Primăria Capitalei a început să facă ordine pe domeniul public și să traseze locuri de parcare acolo unde înainte se parca gratis, la bordură sau jumătate pe trotuar jumătate pe carsoabil, ceea ce nu se mai întâmplă în nicio capitală europeană civilizată. Peste tot, parcarea în centrul orașului este taxată pentru descurajarea folosirii mașinii.

”Astăzi, Compania Municipală Parking București amenajează noi locuri de parcare pe străzile Dumbrava Roșie, Calea Plevnei, B-dul Unirii și Nerva Traian. În funcție de vreme, echipele CMPB vor lucra și în weekend, urmând să fie realizate, în total, 466 de noi locuri publice de parcare. În martie 2022, Primăria Capitalei, prin CMPB, avea în exploatare 10.426 de locuri de parcare. Într-un singur an, aproape am triplat numărul locurilor publice de parcare. Astăzi Municipalitatea administrează 28.185 de locuri marcate cu albastru”, a scris Bujduveanu pe pagina de Facebook.

Viceprimarul spune că în perioada 2023 – 2024 va amenaja în jur de 85.000 de noi locuri parcare în interiorul Inelului Central.

Vara trecută, Bujduveanu a declarat că până la finalul acestui mandat în zona centrală nu va mai exista niciun loc de parcare fără taxă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *