VIDEO „80 este noul 40”. Casa Albă glumește în legătură cu vârsta lui Biden, care candidează pentru un nou mandat la președinția SUA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Casa Albă a abordat vineri îngrijorările cu privire la capacitatea președintelui Joe Biden de a candida pentru un nou mandat, având în vedere vârsta lui înaintată, răspunzând cu replica: „80 este noul 40”, relatează Reuters.

Joe Biden Foto: Jacek Boczarski / AFP / Profimedia

Biden, în vârstă de 80 de ani, deja cel mai în vârstă președinte american din toate timpurile, candidează pentru un nou mandat în 2024 și ar avea 82 de ani când începe al doilea mandat de patru ani, în ianuarie 2025, dacă va câștiga.

Mai multe sondaje de opinie arată îngrijorări în rândul alegătorilor cu privire la vârsta lui Biden și cea a principalului său oponent republican, Donald Trump, 77 de ani. Cel mai recent sondaj Reuters/Ipsos îl arată pe democratul Biden la egalitate cu fostul președinte Donald Trump dacă cei doi ar ajunge să se confrunte în 2024. Ambii au primit 39% din voturile de încredere, unul din cinci alegători fiind indecis.

Majoritatea americanilor ar prefera ca limita de vârstă pentru candidatura la presedinție să fie de 75 de ani sau mai putin, arata un sondaj anterior Reuters/Ipsos.

Întrebată despre îngrijorările că președintele ar fi un candidat prea bătrân pentru a fi reales, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a glumit: „80 este noul 40, n-ați auzit?”

„În 2019, a primit aceleași critici, în 2020, a primit aceleași critici, în 2022 a primit aceleași critici și de fiecare dată îi învinge pe cei negativi”, a spus Jean-Pierre.

spot_imgspot_img