VIDEO A șaptea noapte de revoltă în SUA. Poliția a tras cu gloanțe din cauciuc pentru a-i face loc lui Trump să meargă la Biserica Președinților. Înregistrarea audio în care cere arestări – Esential

Protestele pașnice și actele de vandalism au continuat luni noaptea în SUA, în ciuda decretării stării de asediu și a amenințărilor președintelui Donald Trump privind utilizarea armatei pentru a pune capăt revoltelor generate de moartea lui George Floyd. Polițiștii au tras în demonstranți cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, pentru a-i permite liderului de la Casa Albă să meargă la Biserica Președinților, unde s-a oprit pentru a face poze cu Biblia în mână, transmite Reuters.

Pe măsură ce întunericul s-a lăsat peste orașele Americii, după declarația de presă a lui Trump din Rose Garden, violențele au izbucnit pentru a șaptea noapte consecutiv. Demonstranții au incediant magazine în Los Angeles și au vandalizat altele în New York City.

“Primarii și guvernatorii trebuie să restabilească ordinea printr-o prezență masivă a forțelor de ordine.(..) Dacă un oraș sau un stat refuză să ia măsurile necesare pentru a proteja viața și proprietatea locuitorilor atunci voi trimite armata SUA și voi rezolva repede problema pentru ei”, a declarat Trump.

De altfel, anterior declarației de presă, Reuters a intrat în posesia înregistrării audio în care președintele american le cere guvernatorilor să intervină și să aresteze oamenii, iar aceștia nu trebuie eliberați prea curând din pușcărie, altfel vor arăta ca niște ”idioți”.

”Trebuie să dominați, dacă nu dominați pierdeți timpul. Trebuie să arestați oamenii și trebuie să îi judecați, trebuie să meargă la închisoare pentru multă vreme. Altfel o să arătaţi ca o mână de idioți. Trebuie să dominați”, se aude Trump spunându-le guvernatorilor.

Aici înregistrarea audio în care Trump cere arestarea.

Ulterior acestei convorbiri cu guvernatorii și declarației din Rose Garden, președintele american s-a deplasat la Biserica Președinților, St John Church, unde a luat o Biblie în timp ce făcea poze cu fiica sa Ivanka și cu procurorul general al SUA William Barr.

Episcopul diocezei Washington DC, Michale Curry, a fost una dintre vocile care au criticat gestul președintelui de a folosi o biserică istorică cu scopul de a-și rpmova imaginea. “Făcând asta, el a folosit lăcașul de cult și Sfânta Biblie în scopuri politice partizane”, a scris pe twitter.

Forțele de securitate care au intervenit împotriva protestatarilor de la Casa Albă au fost formate din Garda Națională, Serviciile Secrete și poliție. Casa Albă a susținut că forțele de ordine nu au intervenit special pentru președinte, în drumul spre biserică, ci doar au evacuat zona înainte de intrarea în vigoare a stării de asediu, potrivit căreia este interzisă circulația pe timpul nopții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *