VIDEO Aproape 370 de localități din România au depășit indicele de 3 cazuri la mie / Arafat: Sunt discuții pentru carantinarea unor localități, dar există reticență – Coronavirus

Aproape 370 de localități din România au depășit miercuri indicele de 3 cazuri la o mie de locuitori, cu 15 mai mult față de ziua precedentă, spune secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit acestuia, sunt discuţii pentru carantinarea mai multor localităţi, însă în multe zone există o reticenţă faţă de această măsură.

Raed Arafat a făcut aceste declarații la începutul ședinței de guvern, întrebat de premierul Ludovic Orban despre localităţile care au depăşit rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori, situație care atrage restricții.

  • “Avem 368 de localităţi care au depăşit rata de 3 la mie şi unde au fost dispuse măsurile stabilite de guvern. Masca obligatorie în spaţiile deschise, închiderea cinematografelor”, a spus Arafat.

El a spus că în ultima zi numărul localităților cu indicele de peste 3 cazuri la mie a crescut cu 15.

Secretarul de stat a mai spus că sunt discuţii pentru carnatinarea mai multor localităţi, însă în multe zone există o reticenţă faţă de luarea acestei măsuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *