VIDEO Blocați în tunelul de sub Canalul Mânecii. Momente de groază pentru mai mulți călători care mergeau din Franța în Anglia prin Eurotunel

0

Pasagerii unui tren Franța – Anglia au rămas blocați în tunelul de sub Canalul Mânecii timp de câteva ore, înainte ca aceștia să fie transferați în alt tren printr-un tunel de serviciu, relatează CNN.

pasageri ai unui tren din Eurotunel au mers 10 min printr-un tunel de serviciuFoto: Captura video

„Un tren s-a stricat în tunel și suntem în curs de a transfera clienții către alt stren de pasageri prin tunelul de serviciu, pentru a reveni la terminalul nostru din Folkestone”, a scris Eurotunnel pe Twitter marți seara, ora Marii Britanii. „Ne cerem scuze sincer pentru acest inconvenient.”

Eurotunel Shuttle este un serviciu de transport feroviar de pasageri și marfă printr-un tunel între Anglia și Franța.

Avaria s-a produs la trenul de la ora 15.50 (ora locală) din Calais, Franța, către Folkestone, Anglia, care transporta sute de oameni, precum și mai mulți câini, a informat agenția de știri PA Media.

“Ne-am urcat în trenul de la ora 15.50, iar după aproximativ 10 minute s-au stins luminile și trenul s-a oprit. Ni s-a spus că trebuie să investigheze o problemă la roți”, a spus pasagerul Michael Harrison.

“Le-a luat aproximativ o oră și jumătate pentru a investiga și, evident, nu au găsit nimic. Au resetat lucrurile și au pornit pentru încă cinci minute”, a adăugat Harrison. „S-a întâmplat din nou, moment din care am așteptat încă câteva ore pentru a decide că nu pot găsi nicio problemă, dar a trebuit să evacuăm trenul și să ne urcăm în altul”.

Evacuare pe jos printr-un tunel de serviciu

Pasagerii au fost apoi evacuați printr-un tunel de urgență către tunelul de serviciu, mergând aproximativ 10 minute pe jos până au ajuns la alt tren, a declarat Harrison pentru PA.

Pasagerii au ajuns în Marea Britanie la șase ore după îmbarcare, a adăugat el.

O cursă între Folkestone și Calais cu Eurotunnel Shuttle durează în mod normal 35 de minute.

Un al doilea pasager a declarat pentru PA că „mai mulți oameni erau speriați în tunelul de serviciu, este un loc puțin ciudat. Am fost blocați acolo cel puțin cinci ore”.

O altă pasageră, Kate Scott, a spus că temperaturile din tunel sunt o problemă.

„Era cald, nu era aer condiționat, ne dădeau apă, dar nu știam cu adevărat ce se întâmplă”, a spus ea.

Sarah Fellows, în vârstă de 37 de ani, a declarat pentru PA că „tunelul de serviciu a fost terifiant”.

“A fost ca un film cu dezastre. Pur și simplu mergeai în abis fără să știi ce se întâmplă. Am fost nevoiți să stăm toți formând o mare coadă sub mare “, a spus ea.

„A fost o femeie care plângea în tunel, o altă femeie care a avut un atac de panică și care călătorea singură”, a adăugat Fellows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *