VIDEO Box: Ucraineanul Oleksandr Usik, victorie cu Tyson Fury – A unificat centurile la categoria grea

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Pugilistul Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea. Partida s-a disputat la Riad, Arabia Saudită.

Oleksandr UsikFoto: Mohammed Saad / AFP / Profimedia

Meciul nu a fost lipsit de controverse: doi dintre arbitrii judecători i-au acordat victoria lui Usik (115-112, 114-113), în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Fury (114-113).

Usik, care deţinea centurile cu diamante ale versiunilor WBA, WBO şi IBF, şi-a adăugat în palmares şi centura WBC, care i-a aparţinut până acum britanicului.

Pugilistul ucrainean este primul campion necontestat al categoriei regină a boxului, după britanicul Lennox Lewis, care a reuşit această performanţă în 1999, la Las Vegas (SUA), după victoria în faţa americanului Evander Holyfield. În acel moment existau însă doar trei centuri ale „greilor”.

„Este un moment mare, o zi mare”, a declarat Usik (37 de ani) după victorie, declarându-se „pregătit pentru o revanşă”.

„Ucrainenii lovesc puternic!”, a salutat pe Telegram preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, adresând „felicitări campionului”.

Oleksandr Usik a obţinut cu această ocazie a 22-a sa victorie în tot atâtea lupte susţinute ca profesionist, în timp ce Tyson Fury a suferit primul eşec din cariera sa, după 34 de victorii şi un egal.

Britanicul, în vârstă de 35 de ani, a descris meciul de la Riad drept o „o luptă fantastică”, estimând însă că merita să câştige în faţa lui Usik, iar decizia arbitrilor ar fi putut fi influenţată de contextul geopolitic al războiului din Ucraina, informează Agerpres.

spot_imgspot_img