VIDEO Ce priveliște putem admira de pe cel mai lung pod suspendat din lume

​Presa, localnicii și turiștii s-au îngrămădit, vineri, pentru a parcurge cea mai lungă pasarelă pietonală din lume, care traversează o vale montană din Republica Cehă, transmite Reuters.

Sky Bridge 721Foto: Petr David Josek / AP / Profimedia

Podul pietonal, denumit Sky Bridge 721, a fost construit în doi ani în localitatea Dolni Morava, a costat 8,4 milioane de dolari și este suspendat cu ajutorul a șase frânghii principale de susținere și 60 de cabluri anti-vânt.

“Am venit aici pentru că ne place adrenalina”, a declarat pentru Reuters Michaela Klestilova, o excursionistă de o zi, în timp ce se apropia de pasarela de 721 de metri, care atârnă la 95 de metri deasupra solului în punctul său cel mai înalt.

Pasarela pietonală se află la peste 1.100 de metri deasupra nivelului mării și leagă două creste muntoase din regiunea de nord-est a țării, la 200 km de Praga și în apropierea graniței cu Polonia.

Construția inaugurată, vineri, în Republica Cehă depășește podul Arouca Bridge din Portugalia, de 516 metri, care fusese anterior cea mai lungă pasarelă suspendată.

Deși autoritățile cehe speră că aceasta va stimula turismul în zonă, pasarela nu a scăpat de critici.

Podul pietonal a cauzat probleme în protejarea naturii din regiune şi a schimbat peisajul zonei, a declarat săptămâna aceasta la televiziunea cehă directorul regional al Agenției cehe pentru conservarea naturii, Michal Servus, citat de Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *