VIDEO Cenzura chineză încearcă să blocheze un videoclip viral care prezintă condiţiile din lockdownul din Shangai

Date:

Autorităţile chineze încearcă să blocheze un videoclip devenit viral, care arată impactul restricţiilor de cinci săptămâni din Shanghai asupra locuitorilor săi, informează BBC.

Locuitorii din Shanghai nu mai suportă să fie închiși în caseFoto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

Clipul prezintă înregistrări audio cu cetăţeni care se plâng de lipsa hranei şi îngrijirea medicală deficitară.

Încercările oficialităților de a-l elimina l-au transformat într-un manifest viral.

Cele 25 de milioane de locuitori din Shanghai au fost închise în casele lor timp de săptămâni, în timp ce oficialii încearcă să ţină sub control un focar sever de Covid-19.

“Nu am mai mâncat de zile întregi”, se aude o persoană care pare să implore după mâncare. “Acest virus nu ne poate ucide. Foametea însă, poate s-o facă”, spune o alt persoană.

Videoclipul, intitulat The Voice of April, a fost distribuit masiv pe popularele platforme chineze Weibo şi WeChat.

Critica publică a politicilor guvernamentale este rară în China, dar în ultimele câteva săptămâni unii rezidenţi din Shanghai au postat plângeri pe site-urile de socializare cu privire la condiţiile proaste în care erau ţinuţi.

Cei din zonele închise din Shanghai s-au luptat să aibă acces la provizii de hrană şi au fost forţaţi să aştepte ca Guvernul să le ofere legume, carne şi ouă.

Alte măsuri introduse recent includ plasarea de alarme electronice pe uşi pentru a preveni plecarea celor infectaţi şi evacuarea forţată a rezidenţilor pentru ca locuinţele să fie dezinfectate.

Oficialii oraşului Shanghai au ordonat, de asemenea, ca toţi pacienţii infectaţi şi contactele lor apropiate să fie transferaţi în carantină centralizată administrată de guvern.

În clip, o femeie poate fi auzită plângându-se că “nici tavanul nu este încă terminat” la un spital temporar în care era internată.

“Odată ce am ajuns, toată lumea s-a luptat pentru a obține o pătură şi un pat”, a spus ea.

Guvernul chinez pus în practică o strategie ”zero-Covid” încă de la începutul pandemiei,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related