VIDEO Ceremonie în memoria lui George Floyd: Reculegere de 8 minute și 46 de secunde / ”Ați schimbat lumea” – International

„Ați schimbat lumea”, a spus liderul american al drepturilor civile Al Sharpton, joi, în cadrul unei ceremonii emoționante dedicate memoriei lui George Floyd, potrivit AFP.

Membri de familie, lideri religioși sau politici și celebrități s-au adunat la Universitatea Creștină din Minneapolis pentru a onora amintirea acestui afro-american, a cărui moarte la 46 de ani, axfixiat sub genunchiul unui ofițer de poliție a declanșat un val de furie în Statele Unite.

Ceremonia, în prezența unor personalități de culoare precum rapperul T.I. sau comediantul Kevin Hart, a început cu o interpretare emoționantă a „Amazing Grace” după ce primarul din Minneapolis a îngenuncheat în lacrimi înaintea sicriului.

Ceremonia a fost marcată în special de o un moment de reculegere de 8 minute și 46 de secunde, perioada în care ofițerul de poliție Derek Chauvin a rămas cu genunchi pe gâtul lui George Floyd.

Fratele decedatului, Philonise Floyd, a denunțat in aplauze „pandemia de rasism și discriminare” care a predominat, iar reverendul Al Sharpton, o figură centrală a mișcarii pentru drepturile civile, a avut un discurs cu accente politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *