VIDEO Chocolate şi Chip nu vor ajunge în farfurie. Biden a grațiat doi curcani uriași

0

Preşedintele american, Joe Biden, a făcut uz luni de prerogativele sale prezidenţiale pentru a graţia doi curcani din Carolina de Nord, Chocolate şi Chip, înainte de marea sărbătoare familială de Ziua Recunoştinţei, unde aceste păsări sunt în mod tradiţional gătite, scrie AFP.

Chip și Chocolate au fost grațiați de Joe BidenFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Aceasta este o pasăre frumoasă”, a exclamat preşedintele în timp ce curcanul Chocolate, având 21 de kilograme, era aşezat pe o masă.

Chip şi Chocolate, doi mari curcani albi, au primit numele după aroma preferată de îngheţată a lui Joe Biden, despre care el le-a spus elevilor prezenţi la eveniment.

Ceremonia, într-o atmosferă destinsă, este o tradiţie anuală la Casa Albă şi adesea prilej pentru câteva glume.

Preşedintele s-a folosit de rezultatele recentelor alegeri de la jumătatea mandatului, în care partidul său a surprins pe toată lumea obţinând rezultate mai bune decât se aştepta, pentru a face câteva glume şi jocuri de cuvinte, precum cea despre ”valul roșu”, care nu a mai apărut după alegerile de la jumătatea mandatului, dar posibil să fie declanşat de Commander, câinele său, în cazul în care varsă sucul de merişoare cu care se serveşte friptura de curcan, scrie Reuters.

Joe Biden a menţionat, de asemenea, modul în care pandemia de COVID-19 a restricţionat sever astfel de sărbători pentru americani în ultimii ani şi i-a îndemnat pe invitaţii săi să arate recunoştinţă faţă de cei care i-au protejat în timpul crizei sanitare, mai ales medicii, asistentele şi oamenii de ştiinţă.

”În urmă cu doi ani, nici nu puteam sărbători Ziua Recunoştinţei cu mari reuniuni în familie. Acum putem face asta”, a mai spus liderul de la Casa Albă. (Sursă Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *