VIDEO Cîmpeanu: Primesc zilnic mesaje explicite de amenințarea cu moartea / Motivul pentru care nu a depus plângere la poliție

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, că primeşte zilnic mesaje explicite de ameninţare cu moartea, dar nu a făcut plângere la poliție pentru că „nu se poate lăsa pradă emoțiilor”.

Sorin CimpeanuFoto: Guvern, Facebook

„Eu personal primesc zilnic mesaje de amenințare cu moartea”, a spus Cîmpeanu la Antena 3.

Întrebat dacă a sesizat poliția, Câmpeanu a zis ca nu a depus plângere.

  • „Nu, construiesc în educație, cu multă determinare, fără să mă las pradă emoțiilor. Nu am dreptul să mă las pradă acestor emoții, cum are dreptul orice alt cetățean, din moment ce mi-am asumat să schimb sistemul din România prin aceste proiecte consultative. Este o misiune pe care mi-am asumat-o. Pe cale de consecință nu am dreptul să mă las pradă emoțiilor, firește pentru orice altă persoană, atunci când primesc mesaje foarte explicite cu moartea. Se precizează și felul, momentul”, a spus ministrul Educației care dă vina pentru aceste mesaje pe „lipsa educației”.
  • ”Când toată lumea este nemulţumită este momentul unei schimbări radicale. O schimbare radicală de reformă întâmpină o rezistenţă firească, din partea unui sistem care este un sistem inerţial, prin excelenţă”, a transmis Cîmpeanu.

Întrebat dacă aceste mesaje au legătură cu rezistenţa sistemului la schimbare, Cîmpeanu a precizat că a primit peste 10.000 de propuneri de modificare a legilor Educaţiei aflate în dezbatere, potrivit News.ro.

  • ”Faptul că există atât de mare rezistenţă, ne îndreptăţeşte să credem că aceste legi sunt bune. Dacă nu ar fi fost rezistenţă sau dacă toate lumea le-ar fi aplaudat, ar fi fost un semnal de alarmă”, a mai declarat Cîmpeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *