VIDEO Controversa baloanelor, un simplu balon de presă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nu mai puțin de patru obiecte aeriene au fost doborâte de aviația militară americană în spațiul aerian al Canadei și Statelor Unite ale Americii. Dacă în cazul primului obiect, doborât de un avion de vânătoare deasupra Alaskăi, exista confirmarea că este un balon chinezesc, unul monitorizat încă de la momentul lansării din China, despre celelalte trei nu s-a mai putut spune cu exactitate același lucru.

Adrian Tănăselia, la interviurile HotNews.roFoto: Adi Iacob / HotNews

Autoritățile de la Washington s-au mulțumit să le declare, cel puțin până la finalizarea anchetei, „obiecte zburătoare neidentificate”. Termenul nu este unul fals, la urma urmei chiar asta sunt, niște obiecte care nu au fost (încă) identificate. Numai că exprimarea a declanșat o veritabilă isterie la nivel internațional, iar de aici și până la informații privind dovezi ale existenței unei civilizații extraterestre care „spiona” Terra, nu a mai fost decât un pas.

Ba mai mult, ipotezele conspiraționiste au început să curgă pe rețelele de socializare, asociind prezența acelor „obiecte zburătoare neidentificate” cu tot felul de cataclisme și alte minuni.

În acest scop l-am invitat la o discuție pe fizicianul și cercetătorul științific de la Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică din Cluj-Napoca, Claudiu Tănăselia. Tocmai pentru a încerca să răspundem câtorva întrebări legate de evenimentele recente și de adevărata psihoză creată în jurul acestor „obiecte zburătoare neidentificate”. Ce a avut acesta de spus despre tot ceea ce s-a întâmplat în spațiul aerian american, dar și ulterior în mass-media, vă invităm să urmăriți accesând materialul video.

spot_imgspot_img