VIDEO „Copacii zburau în aer”. O tornadă violentă din China a distrus mii de case și a omorât cel puțin 10 oameni

0

O tornadă puternică a străbătut orașul Suqian din estul Chinei, lăsând o urmă numai distrugeri, în timp ce imaginile distribuite pe rețelele de socializare arată cum bucăți din clădiri au fost ridicate în aer, relatează Reuters și BBC. Cel puțin 10 persoane au murit în provincia Jiangsu, din care face parte și Suqian.

Cum arata o cladire dupa ce o tornada a lovit doua orase din ChinaFoto: Cfoto / Zuma Press / Profimedia

Tornada de marți a fost scurtă, dar acerbă, în timp ce imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată mașini răsturnate, linii electrice doborâte, iar diferite obiecte zburau la propriu, multe dintre ele împânzind străzile din Suqian, un oraș din nordul provinciei Jiangsu.

„Eram la ușă și am văzut vântul, dispozitivele cu energie solară și copacii zburau în aer”, a scris un utilizator al popularei platforme de socializare Weibo.

„Pentru acele două minute, am rămas uluit”.

Radiodifuzorul CCTV a declarat că două zone din provincie au fost afectate – Suqian și Yancheng.

Cinci persoane au murit și patru au fost grav rănite când tornada a lovit brusc o zonă dens populată la ora 17:20. (2120 GMT) în Suqian, distrugând 1.646 de case și lăsând acri de culturi devastate.

Tornada a sfâșiat apoi Yancheng, ucigând încă cinci și rănind încă patru, a relatat CCTV.

Avertismente meteo au fost lansate miercuri și pentru regiunea de sud-vest Chongqing, mai multe zone din Guizhou, Hunan, Anhui și Hubei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *