VIDEO Cum arată acum pădurea lângă Kiev, locul unde au stat ascunși soldații ruși

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pădurea de lângă Kiev, unde s-au ascuns pentru o perioadă soldaţii ruşi care au atacat Irpin, Bucha şi Borodyanka, încă mai păstrează rămăşiţe ale tehnicii militare folosite şi ale obiectelor furate din magazinele ucrainene. Locul a fost filmat de Ilie Pintea, corespondentul Radio România Actualități. Pădurea Norka se află se află între Borodianka și Bucha – două localități aflate la periferia capitalei Kiev.

Pădurea NorkaFoto: Ilie Pintea/RRA

Fosta tabără militară păstrează muniții neexplodate dar și lucruri distruse, cel mai probabil furate din magazine și din case. Trupele armatei ruse au stat în această pădure timp de trei săptămâni, într-o tabără militară cu adăposturi săpate în pământ, cu blindate și cu muniții.

Tot aici a ajuns și ”prada de război” furată de la localnici și din magazine – televizoare, electrocasnice, haine și lenjerie intimă, toate abandonate în grabă. Tabăra a fost descoperită de armata ucraineană și distrusă la sfârșitul lunii martie.

Foto: Ilie Pintea/RRA

Rușii nu au mai revenit aici. În pădure au mai rămas epavele carbonizate ale blindatelor și mașinilor militare, dar și o cantitate de muniție neexplodată, care urma să fie asanată.

Video: Ilie Pintea/RRA

Forțele ucrainene au eliberat un total de 24 de așezări din regiunea Harkov în timpul unei contraofensive majore – a anunțat luni șeful Armatei Ucrainei, Valerii Zaluzhnyi, citat de The Kyiv Independent. În prezent, la Harkov, după alungarea rușilor, principalul pericol îl reprezintă minele care împânzesc mari suprafețe de teren agricol, iar persoanele ucise de explozii sunt tot mai numeroase.

Foto: Ilie Pintea/RRA

”Ce-am văzut la Harkov: un oraș care părea părăsit deși înainte de război avea peste un milion și jumătate de locuitori, cea mai mare piață publică din Europa, în care nu era picior de om, clădiri bombardate unde, în curând, se vor întoarce oamenii și solidaritatea voluntarilor care încearcă să ajute cum pot”, povestește Ilie Pintea.

Tot luni, Ministerul ucrainean al Apărării a publicat bilanțul pierderilor pe care l-ar fi provocat forțelor armate rusești de la declanșarea de către Rusia a „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie:

  • 3.166 blindate și vehicule de luptă
  • 201 lansatoare multiple de rachete
  • 110 rachete de croazieră
  • 13 nave de război / bărci militare

Foto: Ilie Pintea/RRA

spot_imgspot_img